ECPATs volontärer

Våra volontärer består av tio engagerade personer som arbetar ideellt för att hjälpa oss att sprida kunskap och information om ECPAT som organisation och om barnsexhandel. De hjälper oss också med administrativa uppgifter och inför specifika evenemang.

Hur arbetar ECPATs volontärer?

ECPATs volontärgrupps aktiviteter innefattar bland annat hjälp vid evenemang, digital kommunikation och administrativt arbete. Genom att frivilligt bidra med sin tid och kunskap bidrar volontärer till att stärka ECPAT Sveriges resurser för påverkan, information, kommunikation och insamling.

Volontärgruppen 2012 - 2015

Under 2012 genomförde gruppen filmvisningar med efterföljande diskussion av filmerna Human Trafficking och Trust och arbetade också aktivt för att sprida kunskap om FN:s barnkonvention.

Under 2013 föreläste gruppen i skolor och gjorde en riktad informationssatsning gentemot boenden för ensamkommande flyktingbarn. Hösten och vintern 2014 handlade mycket om att hålla filmvisningar och informationspass om ECPATs dokumentärfilm När ingen ser.

>> Se När ingen ser gratis här. <<

2015 och 2016 fungerar volontärgruppen som en förlängning av ECPATs kansli och hjälper till i det arbete vi driver.

Du som volontär bör:

  • Vara över 18 år gammal;
  • Dela ECPAT Sveriges värderingar och stödja ECPATs arbete;
  • Vara villig att hjälpa till där behov finns;
  • Vara en god lagkamrat;
  • Ha förståelse för problematik som kan uppstå under arbete med ECPATs tunga frågor.

Vi ser även gärna att volontären har tidigare erfarenhet av administration, evenemang eller kommunikation.

Sök

ECPAT tar normalt in nya medlemmar i gruppen två gånger per år. Ansökan med information om hur du passar in på personprofilen och om det är någon del av uppdraget du är särskilt intresserad av, sker skriftligt till: info@ecpat.se. Skriv ”Volontäransökan” i ämnesraden.

SPRID MER KUNSKAP

Genom att gilla och dela vår sida och våra inlägg i sociala medier hjälper du oss att få fler att se brottsligheten vi arbetar mot.