ECPATs stödlinje för barn och unga

Hjälp och råd om sexuella kränkningar, hot och övergrepp på nätet eller IRL för dig under 18 år


Ring oss
Ring oss

020-112 100

Det är gratis. Du kan vara anonym.Vad kan jag kontakta er om? Du kan ringa eller mejla om allt som har med sexuella kränkningar, hot och övergrepp att göra. Det kan till exempel handla om att någon vuxen har gjort något sexuellt med dig eller en kompis, att du har blivit hotad på nätet eller att en bild har spridits mot din vilja. Ingen fråga är för liten eller för stor.

Hur kan ni hjälpa mig? Vi som jobbar här kan mycket om de här frågorna och vi är vana att prata med barn. Kanske vill du bara berätta om något som har hänt. Då lyssnar vi. Om du vill så kan vi ge stöd och råd. Vi kan också hjälpa dig att anmäla något eller någon.

När har ni öppet? Stödlinjen är öppen för samtal klockan 9-16 måndag till fredag. Vill du hellre skriva ett mejl så går bra, och vi svarar på alla mejl inom två arbetsdagar.

Kan jag vara anonym? Ja, du kan vara anonym. Det betyder att vi inte vet vem du är om du inte berättar det. Om det är viktigt för dig så tänk på att mejladressen inte ska avslöja vad du heter. För att du ska få den hjälp du har rätt till så kan vi ibland fråga om du vill sluta vara anonym. Det är alltid du själv som bestämmer om du vill göra det.

Här hittar du fler frågor och svar om ECPATs stödlinje.


Mejla oss

Vi läser och svarar på alla mejl, och du får alltid ett svar av oss inom två arbetsdagar.

Tele2
Med stöd från Allmänna Arvsfonden
Med stöd från Radiohjälpen