Skola och förening

Skola och förening

Här har vi samlat de vanligaste frågorna som vi får från lärare och elever. Om du inte hittar svaret på din fråga är du välkommen att höra av dig till info@ecpat.se.

Jag har ett UF-företag, är det okej att sälja något till förmån för ECPAT?

Självklart, det uppskattar vi väldigt mycket, vi har dock inte möjlighet att gå in som samarbetspartner vilket innebär att avsändaren alltid måste vara ditt UF-företag. Du får heller inte använda dig av ECPATs logga. Vi vill gärna veta hur det går, berätta genom att mejla info@ecpat.se.

Jag vill lära mig mer om barnsexhandel, var hittar jag information?

Här på ecpat.se kan du läsa mer om barnsexhandel i Sverige, online och utanför Sverige. I vårt pressrum har vi också samlat relevanta rapporter från olika aktörer om brottsligheten.

>> Detta är barnsexhandel <<

Hur pratar jag med barnen om övergrepp?

Rädda Barnen har tagit fram en handbok med tips och råd om hur man kan börja prata med barn i olika åldrar om sexualitet, kroppens privata områden och vad en får och inte får göra mot eller med andras kroppar.

Här kan du läsa Stopp! Min kropp!

Har ni material om barnsexhandel för äldre elever?

Vår dokumentärfilm När ingen ser finns att streama gratis på nätet och lämpar sig för gymnasieelever. Filmen beskriver olika delar av barnsexhandeln runt om i världen och är 58 minuter lång. Filmen kan väcka känslor och vi rekommenderar därför att avsätta tid för reflektion, diskussion och frågor efter filmen.

>> Till När ingen ser <<

Kan ECPAT bistå med utbildningsmaterial?

Vi har visst material som vi kan dela, hör av dig till info@ecpat.se och berätta mer om vad du behöver så hjälper vi dig.

SPRID MER KUNSKAP

Genom att gilla och dela vår sida och våra inlägg i sociala medier hjälper du oss att få fler att se brottsligheten vi arbetar mot.