Opinion/kommunikation

Vill du bidra till en värld fri från sexuell exploatering av barn? Som press, opinions- och kommunikationsansvarig för ECPAT Sverige får du en nyckelroll i att driva opinion och påverkansarbete mot relevanta målgrupper för att förebygga sexuell exploatering av barn.

OM ECPAT

ECPAT Sverige är en barnrättsorganisation som arbetar för en värld fri från sexuell exploatering av barn. Vi är en politiskt och religiöst obunden ideell förening med organisationsmedlemmar och stödmedlemmar. ECPAT arbetar för att sexuella övergrepp mot barn ska stoppas innan de begås, för varje barns rätt att inte utnyttjas i sexuell exploatering. Vi arbetar med påverkansarbete mot de som har makt att förändra, vi arbetar för att öka kunskapen om sexuell exploatering för att medvetandegöra och försvåra handeln med barn, med samarbeten och koalitioner med näringslivet där det kan göra störst skillnad. Vi driver dessutom ECPAT Hotline dit allmänheten anonymt kan anmäla misstänkta fall av sexuell exploatering av barn.

Arbetsuppgifter

Du ansvarar för det operativa och strategiska påverkansarbetet, informations- och kunskapsspridning, samt driver viktiga samarbeten med näringslivet, civilsamhället och den samhällspolitiska omvärlden. Du bidrar till organisationens strategiska påverkansarbete kring policy, politik och lagstiftning. I det arbetet ingår att löpande föra dialog med politiska partier, riksdag och departement. Du har ansvaret för press och kommunikation i organisationen och du bidrar till att hela organisationen arbetar som ett team med kommunikationsanalyser i varje aktivitet. I arbetsuppgifterna ingår att skriva pressreleaser, debattartiklar, bloggar och bidra till ECPATs röst i sociala medier.

Du har stor frihet att tillsammans med generalsekreteraren och medarbetare utveckla ECPAT Sveriges kommunikations- och påverkansarbete. Du rapporterar till generalsekreteraren för ECPAT Sverige.

Vem är du?

 • Du har god förmåga att engagera andra människor och känner stolthet när ni lyckas tillsammans. Du som person tar ett stort personligt ansvar och har ett naturligt engagemang för att ständigt utveckla dig själv samt dina medarbetare.
 • Du är en lagspelare men kan också arbeta självständigt
 • Du är lyhörd, prestigelös och har god självinsikt
 • Du är effektiv och flexibel som person
 • Du tycker om att arbeta både strategiskt och operativt, dvs med både visionärt och organisatoriskt perspektiv.

Kvalifikationer

Nödvändigt

 • Akademisk utbildning inom kommunikation, media eller annan likvärdig utbildning
 • Erfarenhet av opinion- och påverkansarbete inom politiken och/eller offentlig förvaltning
 • Förståelse för och kunskap om samhällspolitik i ett brett perspektiv
 • Erfarenhet av pressarbete
 • Erfarenhet av kommunikativt arbete, inklusive digitalt
 • Kunskap om mänskliga rättigheter eller sociala frågor

Meriterande

 • Erfarenhet av insamlingsarbete
 • Arbete i politiskt styrd organisation

Tjänsten är baserad på kansliet på Kungsholmen i Stockholm och är en tillsvidareanställning med tillträde snarast. ECPAT Sverige tillämpar 6 månaders provanställning. Tjänsteresor kan förekomma. Intervjuer kommer att ske löpande så vi vill därför ha din ansökan snarast möjligt. För att din ansökan ska behandlas behöver vi ett CV och ett introduktionsbrev där det framgår hur du som person och dina kvalifikationer motsvarar det vi söker.

Sista ansökningsdag är den 11 februari 2019. Du skickar din ansökan till rekrytering@ecpat.se.

Vi har tyvärr inte möjlighet att lämna återkoppling på enskilda ansökningar och kommer att meddela på vår webbplats när tjänsten är tillsatt. Före anställning behöver kandidaten visa utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i lagen (2013:852) om registerkontroll av personer som ska arbeta med barn.

Välkommen med din ansökan!

SPRID MER KUNSKAP

Genom att gilla och dela vår sida och våra inlägg i sociala medier hjälper du oss att få fler att se brottsligheten vi arbetar mot.