Hallå där Kia Weister, föräldraledig och för tillfället boende på Nya Zealand…

Hallå där Kia Weister, föräldraledig och för tillfället boende på Nya Zealand…

Kia

… som nyligen gjorde en födelsedagsinsamling till ECPAT Sverige via Facebook.

Stort tack till dig och dina vänner för ett viktigt bidrag till ECPAT. Hur kommer det sig att du startade en insamling?
- Jag kände att jag egentligen har allt jag behöver och inte direkt önskade mig någonting, så jag tyckte det var perfekt att starta en insamling och även kunna bidra till något bra.

Var det enkelt?
- Det var hur enkelt som helst att starta en insamling på Facebook. Familj och vänner kände att de smidigt kunde ge en fin present, och samtidigt göra en god gärning genom att stödja organisationen man valt.

Varför valde du ECPAT?
- Trafficking och sexuell exploatering av barn har alltid gjort mig väldigt upprörd, arg och förtvivlad, det ska inte få pågå överhuvudtaget. Något av det bästa man kan göra för att hjälpa ECPAT är ju att just bidra med pengar, och även upplysa andra om att ni finns. Jag tycker att barntrafficking uppmärksammas alldeles för lite. Om organisationer som ECPAT fick mer stöd och pengar tror jag inte det skulle förekomma i den skrämmande mängd som det gör idag.

Planerar du att göra fler insamlingar?
- Vi kommer att be gästerna på vår dotters dop att donera till ECPAT som dopgåva och jag kommer absolut fortsätta göra insamlingar på Facebook i samband med mina framtida födelsedagar.

Vill du också göra en insamling till ECPAT via Facebook? Det gör du enkelt via den här länken.

SPRID MER KUNSKAP

Genom att gilla och dela vår sida och våra inlägg i sociala medier hjälper du oss att få fler att se brottsligheten vi arbetar mot.