Frågor & svar

Frågor & svar

Här har vi samlat vanliga frågor som vi får. Om du inte hittar svaret på din fråga är du välkommen att höra av dig till info@ecpat.se.

Jag vill lära mig mer om sexuella övergrepp mot barn, var hittar jag information?

Här på ecpat.se kan du läsa mer om sexuella övergrepp mot barn i Sverige, online och utanför Sverige. Här hittar du allmän information och här hittar du rapporter som vi har skrivit. Du hittar även en hel del material i vårt pressrum.

Hur pratar jag med barnen om övergrepp?

Ta snacket är en folder som handlar om hur du som vuxen kan prata med ditt eller någon annans barn om sexuella övergrepp på nätet. Det är inte alltid lätt och därför har vi samlat våra bästa tips så att du kan ta nästa samtal med ett barn i din närhet.
Här kan du läsa och ladda ner Ta snacket

Rädda Barnen har tagit fram en handbok med tips och råd om hur man kan börja prata med barn i olika åldrar om sexualitet, kroppens privata områden och vad en får och inte får göra mot eller med andras kroppar.
Här kan du läsa Stopp! Min kropp!

Har ni material om för äldre elever?

Vår dokumentärfilm När ingen ser finns att streama gratis på nätet och lämpar sig för gymnasieelever. Filmen beskriver olika delar av barnsexhandeln runt om i världen och är 58 minuter lång. Filmen kan väcka känslor och vi rekommenderar därför att avsätta tid för reflektion, diskussion och frågor efter filmen.
Till När ingen ser

Har ECPAT behov av volontärer?

Just nu har vi inte behov av volontärer men du kan engagera dig på många andra sätt; sprida information och rapporter, samla in pengar och så vidare. Läs gärna mer här.

Jag har ett UF-företag, är det okej att sälja något till förmån för ECPAT?

Självklart, det uppskattar vi väldigt mycket, vi har dock inte möjlighet att gå in som samarbetspartner vilket innebär att avsändaren alltid måste vara ditt UF-företag. Du får heller inte använda dig av ECPATs logga. Vi vill gärna veta hur det går, berätta genom att mejla info@ecpat.se.

Kan ECPAT bistå med utbildningsmaterial?

Vi har visst material som vi kan dela, hör av dig till info@ecpat.se och berätta mer om vad du behöver så hjälper vi dig.

SPRID MER KUNSKAP

Genom att gilla och dela vår sida och våra inlägg i sociala medier hjälper du oss att få fler att se brottsligheten vi arbetar mot.