Nordiskt Forum 2016

I november 2016 arrangerade ECPAT Sverige ett Nordiskt Forum där nyckelpersoner från myndigheter, näringsliv och det civila samhället samlades för att tillsammans hitta vägar för att stoppa barnsexhandel.

Nordiskt-Forum-Ander-L.-Pettersson-och-Pernilla-Baralt

För att motverka barnsexhandeln krävs en stark samverkan mellan civila samhället, myndigheter och näringsliv. Inom ramen för FN:s Agenda 2030 och hållbarhetsmålen arrangerade därför ECPAT Sverige tillsammans med Sveriges regering ett Nordiskt Forum mot sexuell exploatering av barn på nätet i Stockholm den 16 och 17 november 2016. Deltagarna var polis och andra myndigheter, ideella organisationer, universitet och företag, från Norden och övriga Europa med syftet att ta ett gemensamt steg framåt i kampen mot barnsexhandeln.

På forumet deltog bland andra barn- äldre och jämställdhetsminister Åsa Regnér, rikspolischef Dan Eliasson, Anders Kompass, Executive Director på INHOPE Veronica Donoso, generalsekreterare för ECPAT International Dorothy Rozga.

SPRID MER KUNSKAP

Genom att gilla och dela vår sida och våra inlägg i sociala medier hjälper du oss att få fler att se brottsligheten vi arbetar mot.