ECPOD

ECPOD – om kampen mot sexuell exploatering av barn är en barnrättspod från ECPAT Sverige i samarbete med journalisten och författaren Caroline Engvall.

Trafficking Bild Fb

Avsnitt 9: ”Så kan vi förebygga människohandel med barn”

Människohandeln med barn är hänsynslös och tyvärr väldigt lukrativ: ett barns kropp går att sälja om och om igen. I det här avsnittet av ECPOD delar vi med oss av massor av kunskap om brottsligheten, barnen och vägen framåt. ECPAT vill exempelvis se barnrättsbevakare på svenska ambassader i världen - en specifik person som bevakar barnens situationen på plats och är en stark röst för att barnets rätt att inte exploateras i människohandel efterlevs. Medverkande: Isabella Kim, barnrättsjurist på ECPAT Sverige, Patrik Cederlöf, nationell samordnare mot prostitution och människohandel och Per-Anders Sunesson, Sveriges ambassadör mot människohandel. Leder samtalet gör journalisten och författaren Caroline Engvall.

>> Lyssna på avsnitt 9 här. <<

Avsnitt 8: "Så arbetar vi för att identifiera barnen på övergreppsbilderna på nätet"

Tack vare ECPAT Hotline kan allmänheten enkelt anmäla misstänkta sexuella övergrepp mot barn, både on- och offline. ECPATs Thomas Andersson berättar om hur det går till att granska dokumenterade sexuella övergrepp på barn och hur arbetet med bilderna går vidare för att identifiera barnen och kunna ge dem upprättelse, tack vare samarbete med polis och åklagare nationellt och internationellt. I podden medverkar Thomas Andersson, senior rådgivare på ECPAT Sverige, Louise Åhlén, polis som utreder dokumenterade sexuella övergrepp mot barn och Emelie Källfelt, åklagare på internationella åklagarkammaren i Stockholm med inriktning på brott som begås mot barn.
Samtalsledare: Caroline Engvall, journalist, författare och föreläsare.

>> Lyssna på avsnitt 8 här. <<

Avsnitt 7: "Jag lever med konsekvenserna av nakenbilderna på nätet"

För tretton år sedan spred någon Maries privata bilder på nätet, under hennes eget namn. Än idag lever hon med konsekvenserna av att bilderna finns där ute, för vem som helst att beskåda.

>> Lyssna på avsnitt 7 här. <<

Avsnitt 6: "Tjej, snart 18. Buda på min oskuld."

”Tjej, snart 18. Buda på min oskuld” stod det i en annons där en flicka lagt ut sig själv för auktion på nätet, en annons som lyckligtvis upptäcktes av Stockholmspolisens prostitutionsgrupp. I ECPODs sjätte avsnitt får vi höra polisen Mikaela Kellner berätta om hur de lyckas hjälpa flickan ur en situation där hon exploateras i svensk sexhandel och om den efterfrågan som måste stoppas för att inga barn ska behöva utsättas för sexuell exploatering.

>> Lyssna på avsnitt 6 här. <<

Avsnitt 5: ”Min dotter utsattes för en av Sveriges värsta nätförövare”

I det här avsnittet berättar Mia om hur hennes dotter blev utsatt för en av Sveriges mest aggressiva och mest manipulativa nätförövare, som utnyttjade 70 flickor med grymma metoder.

>> Lyssna på avsnitt 5 här. <<

Avsnitt 4: En pappas berättelse

En pappa och hans dotter berättar om hur det gick till när han hittade avklädda bilder i hennes telefon och hur familjens vardag rämnade. Medverkar gör också Eva Eklöf, utredare av it-relaterade sexualbrott.

>> Lyssna på avsnitt 4 här. <<

Avsnitt 3: Anna, en del av den svenska sexhandeln

I det tredje avsnittet av ECPATs barnrättspodd ECPOD kan du lyssna på Anna som drogs in i sexuell exploatering som barn och psykolog Ulla Thorslund, som arbetat många år med både utsatta och förövare.

>> Lyssna på avsnitt 3 här. <<

Avsnitt 2: Tysta rop - barns berättelser om barnsexhandel

I detta avsnitt pratar ECPATs programchef Maria Schillaci och författaren Natalie Gerami med journalisten Caroline Engvall, om den sexuella exploateringen av barn och vad vi alla kan göra för skillnad i kampen mot den.

>> Lyssna på avsnitt 2 här. <<

Avsnitt 1: Våga lyssna och inse att barnsexhandeln händer på riktigt

I det första avsnittet av ECPOD hör du ECPATs generalsekreterare Anders L. Pettersson prata med Cathrine Hagström-Hägg från polisens Nationella Operativa Avdelning och författaren och journalisten Caroline Engvall om vad sexuell exploatering av barn egentligen är och hur vi tillsammans kan kämpa mot den.

>> Lyssna på avsnitt 1 här. <<


OM ECPOD

I vår podcast, som vi tagit fram i samarbete med Postkodlotteriet, berättar vi om hur barn exploateras i sexhandel idag, både i Sverige och i världen. Om den efterfrågan som driver handeln med barn framåt och om de barn som utsätts och exploateras sexuellt. Det är en pod om kampen mot sexuell exploatering av barn, berättat av unga som själva varit utsatta och av professionella med lång yrkeserfarenhet. Du hittar podden på acast.com/ecpod och pratar om den under hashtaggen #ECPOD.


Skärmavbild-2017-02-06-kl.-08.43.02
Skärmavbild-2017-02-06-kl.-08.43.02
Ecpod Logo FINAL
SPL-logo-2013-FC

SPRID MER KUNSKAP

Genom att gilla och dela vår sida och våra inlägg i sociala medier hjälper du oss att få fler att se brottsligheten vi arbetar mot.