Böcker

Hösten 2015 lanserade ECPAT tillsammans med Natalie Gerami boken Tysta rop, fyra berättelser om barn som tvingats in i sexhandel. Tysta rop är en nödvändig rapport från helvetets förgård, en viktig rapport som kan öka kunskapen om sexuell exploatering av barn hos många.

Om tysta rop

I Tysta rop ger Natalie Gerami barn som fallit offer för den globala sexuella exploateringen av barn en röst. Upprinnelsen till boken började då författaren under två år arbetade för ECPAT och WCP med att utbilda organisationer, lärare och barn om barnsexhandel. Hon träffade över hundra barn
 och fick ta del av många livshistorier om övergrepp, människohandel och sexuell exploatering. I Tysta rop skildras Laxmis, Fareedas, Maevas och Samsons livsöden, vi kommer dem nära och får följa deras livsväg och tankar men vi får också uppleva grymheten i den organiserade brottsligheten som riktas mot barn.

I samband med lanseringen av boken drev vi tillsammans med Natalie Gerami kampanjen Triggeruppmaningen, för att öka kunskapen om sexuell exploatering av barn.

>> Läs mer om Triggeruppmaningen. <<

ECPATs faktabok om sexuell exploatering av barn

ECPAT gav 2009 ut boken Barnsexhandel - kommersiell sexuell exploatering av barn. En faktabok om den globala sexuella exploateringen av barn idag, hur den ser ut, vad den beror på, det juridiska ramverket, om barnen som drabbas och vad vi måste göra åt den.

>> Köp Barnsexhandel - kommersiell sexuell exploatering av barn här. <<

Resultat

Boken användes som kurslitteratur på Sveriges enda kurs om sexuell exploatering av barn på Örebro universitet, som ECPAT också tog initiativ till. Under 2011 översattes boken till engelska och fick i och med det internationell spridning.

Tysta-rop
Barnsexhandel boken

SPRID MER KUNSKAP

Genom att gilla och dela vår sida och våra inlägg i sociala medier hjälper du oss att få fler att se brottsligheten vi arbetar mot.