Blogg

ECPATs samarbete för barns rättigheter i Thailand


Människor från etniska minoritetsgrupper i Myanmar har under många års tid korsat gränsen till Thailand på flykt från förtryck och svåra ekonomiska förhållanden.

I takt med att pengar till mat, tak över huvudet och andra basbehov till de cirka 100 000 boende i migrantläger längs gränsen minskar, ökar risken för utnyttjande. Barn och kvinnor är särskilt sårbara för exploatering i arbete och för sexuella ändamål. Samtidigt fortsätter människor att fly Myanmar.

Safe Migration syftar till att skydda och stärka migranters rättigheter. Projektet drivs av ECPAT Sverige och Diakonia genom lokala samarbetsorganisationer med stöd av Postkodlotteriet. Tillsammans skyddar och stärker vi människors egen förmåga att utöva sina rättigheter att leva fria från utnyttjande och exploatering.

#DIAKONIA
0
Kategorier:

SPRID MER KUNSKAP

Genom att gilla och dela vår sida och våra inlägg i sociala medier hjälper du oss att få fler att se brottsligheten vi arbetar mot.