Blogg

APLE Hotline – så funkar ECPATs internationella samarbeten


Sexuell exploatering mot barn på nätet är ett växande problem även i Kambodja. Tyvärr är medvetenheten bland barn och vuxna låg och människor vet generellt inte hur och vart de ska rapportera om de ser eller hör talas om ett övergrepp.

För drygt två år sedan startade den lokala organisationen APLE en internetbaserad hotline, en sida där allmänheten kan rapportera misstänkta fall av sexuell exploatering mot barn.

ECPAT Sverige har haft vår hotline sedan 2006. Vi har skaffat oss viktiga erfarenheter och samarbetar därför med APLE för att höja medvetenheten kring frågan i Kambodja. Vi utbyter också kunskap för att stärka personalen som arbetar med att ta emot tipsen där, så att de ska orka fortsätta. Samarbetet är möjligt tack vare stöd från Radiohjälpen. Längre ner på sidan finns en film där Sara och Dan från ECPAT Sverige träffar hotline-personal hos APLE i Phnom Penh.

Både APLE och ECPAT Sverige är också med i det globala nätverket INHOPE, där nationella hotlines utbyter tips. Detta är jätteviktigt för att polisen i respektive land ska kunna utreda misstänkta övergrepp och identifiera barnet.

Samarbetena är exempel på hur vi på ECPAT Sverige arbetar tillsammans med aktörer i andra länder för att motverka sexuell exploatering av barn runt om i världen. Detta är ett globalt problem och förövarna finns överallt, även i Sverige. Stöd ECPAT Sverige du också – ditt bidrag gör skillnad! Swisha 90 34 34 9 eller bli månadsgivare.

#RADIOHJÄLPEN
0
Kategorier:

SPRID MER KUNSKAP

Genom att gilla och dela vår sida och våra inlägg i sociala medier hjälper du oss att få fler att se brottsligheten vi arbetar mot.