Blogg

EN BLOGG OM SEXUELL EXPLOATERING AV BARN

av ECPAT Sverige

Arkiv

ECPAT i Almedalen 2018


Våra förövare -vårt ansvar!? Vem bär ansvaret när svenskar begår övergrepp mot barn utomlands?

Tusentals barn i fattiga länder utnyttjas årligen sexuellt av resande förövare. Digitaliseringen och globaliseringen har gjort det lättare än någonsin att komma i kontakt med barn i utsatthet. Hur förhindrar vi att svenska förövare kommer undan med övergrepp som begåtts utomlands?

Tid: Måndagen den 2 juli 9.00-10.45. Plats: Bryggarsalen, Mellangatan 54

Arrangörer; World Childhood Foundation, ECPAT Sverige, Polismyndigheten, Nationella samordningen mot människorhandel, Jämställdhetsmyndigheten.

Livestreaming av sexuella övergrepp på barn- från enstaka fall till etablerad brottslighet.

Den sexuella exploateringen av barn tar ständigt nya former. Förövare kan idag från sitt hem, via webbkamera, beställa och regissera livesända sexuella övergrepp på barn. Hur ser kunskapen ut om livestreamade övergrepp på barn? Och hur jobbar polisen med denna typ av brottslighet? 

Tid: Tisdagen den 3 juli kl 09.00-10.00. Plats: Best Western Strand Hotel, Strandgatan 34. Plats; Best Western Strand Hotel, Strandgatan 34, lokal: Teatern. 

Darknet och barnsexhandel- hur kan vi stoppa spridningen av övergreppsmaterial?

Darknet är en mötesplats för förövare där det pågår en nattsvart barnsexhandel. Hur kan telekombranschen och finanssektorn se till att deras varor och tjänster inte missbrukas? Och hur kan vi tillsammans motverka sexuell exploatering av barn? Nyligen bildade ECPAT Sverige Telekomkoalitionen där landets största telekomoperatörer ingår. Det blir en paneldiskussion med representanter från Telekomkoalitionen där vi diskuterar möjligheter och utmaningar för att förhindra övergreppsmaterial på barn på nätet. Vilket ansvar tar näringslivet och telekombranschen? 

Tid: Tisdagen den 3 juli kl 10.00-11.00. Plats: Best Western Strand Hotel, Strandgatan 34. Plats: Best Western Strand Hotel, Strandgatan 34, lokal: Teatern.

##ALMEDALEN #BARNSEXHANDEL ONLINE #BARNSEXHANDEL #SEXUELLA ÖVERGREPP #ECPAT SVERIGE #LIVESTREAMADE ÖVERGREPP #LIVESTREAMING #DARKNET #BARNRÄTT
0
Kategorier:

Ny generalsekreterare på ECPAT Sverige har utsetts

Anna Karin Hildingson Boqvist blir ny generalsekreterare på ECPAT Sverige. Hon jobbar nu som vikarierande barnombudsman och chef för myndigheten Barnombudsmannen. I dessa roller har Anna Karin haft övergripande ansvar för samtliga delar av verksamheten, både operativt och strategiskt. Under sina 16 år på Barnombudsmannen har hon haft olika roller som projektledare, jurist och enhetschef.

-Jag är stolt och glad, men samtidigt ödmjuk inför det svåra men viktiga uppdrag ECPAT har. Jag har arbetat med barns rättigheter hela mitt yrkesliv och vet att barns och ungas egna erfarenheter är oerhört viktiga att ta tillvara. Vi vuxna sitter inte inne med alla svaren, även om vi ofta tror det, säger Anna Karin Hildingson Boqvist.

Rekryteringen av en ny generalsekreterare har letts av ECPATs styrelseordförande; Kent Persson. Processen för att hitta rätt person till uppdraget som organisationens högsta chef har noggrant arbetats fram tillsammans med styrelsens övriga ledamöter.

- Vi är övertygade om att med Anna Karin Hildingson Boqvists gedigna erfarenheter och starka ledarskap kommer ECPAT stärka kampen mot barnsexhandeln ytterligare. Framåt är vårt fokus att intensifiera insamlingsarbetet, bredda påverkansarbetet och öka synligheten av ECPATs frågor gentemot allmänheten. Anna Karin är helt rätt person att leda organisationen framåt till nya framgångar, säger Kent Persson, styrelseordförande för ECPAT. 

Anna Karin Hildingson Boqvist är utbildad jurist och har en juristexamen från Uppsala Universitet. Hon har under många år haft ett engagemang som styrelseordförande för Riksbryggan, en ideell organisation som ger stöd till barn som har föräldrar eller andra familjemedlemmar som sitter i fängelse. Anna Karin Hildingson Boqvist tillträder som generalsekreterare för ECPAT Sverige den 1 oktober 2018.

ECPAT Sverige är en barnrättsorganisation som arbetar för en värld fri från barnsexhandel. ECPAT är en politiskt och religiöst obunden ideell förening med organisationsmedlemmar och stödmedlemmar.

 

#ANNA KARIN HILDINGSON BOQVIST #ECPATSVERIGE #BARNOMBUDSMANNEN #BACKABARNEN
0
Kategorier:

SPRID MER KUNSKAP

Genom att gilla och dela vår sida och våra inlägg i sociala medier hjälper du oss att få fler att se brottsligheten vi arbetar mot.