Blogg

Dokument utifrån - Påven och pedofilerna


Dokument utifrån visar just nu dokumentärfilmen Påven och pedofilerna. En film om de tusentals fall av sexuella övergrepp som uppdagats inom den katolska kyrkan, om en tystnadskultur som gör att övergreppen kan fortgå bakom stängda dörrar.   

Filmen tar oss till Italien, Frankrike, USA och Argentina där högt uppsatta inom den katolska kyrkan i årtionden begått sexuella övergrepp mot barn. Det handlar om ofredanden, våldtäkt, dokumentation av övergrepp och om präster som rest till andra länder i syfte att exploatera barn sexuellt. 

Många hoppades att påve Franciskus skulle ta itu med de stora problemen med övergrepp inom den katolska kyrkan, men trots vissa åtgärder instrueras biskopar och präster fortfarande att inte anmäla övergrepp till myndigheter. I filmen framkommer det att 3.420 präster på trovärdig grund anklagades för sexuella övergrepp mot barn mellan 2004 och 2012. Av dessa avsattes endast 848 och 2.572 av dem fick lindrigare straff. 

Alla världens länder utom USA har skrivit under FN:s barnkonvention och har därmed åtagit sig att skydda varje barn från alla former av sexuell exploatering. För att kunna åstadkomma detta är en viktig del att bryta tystnaden kring sexuella övergrepp mot barn. Det gäller inte enbart den katolska kyrkan, utan oss alla. Tystnaden är förövarens bästa vän och det är först när vi vågar prata om övergreppen som vi kan förändra. Se filmen och var med oss i kampen för en värld fri från barnsexhandel - se till att det aldrig blir tyst kring sexuella övergrepp mot barn. 

 
>> Se Dokument utifrån - Påven och pedofilerna här. <<

>> Läs också: Vad är egentligen en pedofil? <<

>> Läs ECPAT Internationals A guide to action for religious leaders and communities. <<

Vill du stödja ECPATs fortsatta arbete? 

Swisha valfritt belopp till 90 34 34 9. Tusen tack! 

#PÅVEN OCH PEDOFILERNA #DOKUMENT UTIFRÅN #KYRKAN #SEXUELLA ÖVERGREPP #KATOLSKA KYRKAN
0
Kategorier: Sexuell exploatering av barn

SPRID MER KUNSKAP

Genom att gilla och dela vår sida och våra inlägg i sociala medier hjälper du oss att få fler att se brottsligheten vi arbetar mot.