Blogg

#ecpatchallenge: hjälp oss se till att det aldrig blir tyst kring sexuella övergrepp mot barn

På ECPAT Nordiskt Forum i november 2016 gick startskottet för #ecpatchallenge. Vi uppmanade politiker, näringslivet, civilsamhället, allmänheten och inte minst oss själva, att göra vad vi kan för att stoppa barnsexhandel på nätet. Nu fortsätter utmaningen på ecpatchallenge.se - anta en utmaning och var med oss i kampen för att inget barn ska exploateras i sexhandel! 

Snart är det dax för Almedalen och utmaningen fortsätter även där. Under politikerveckan samlar vi återigen nyckelpersoner i kampen mot barnsexhandel för att följa upp vad de gjort sedan Nordiskt Forum, och för att ta nästa steg. Våra seminarier är öppna för alla och hålls i Bryggarsalen den 3 juli, vi kommer också att livestreama dem på vår Facebook. Här kan du se seminarieschemat.

Här antar Sveriges justitieminister Morgan Johansson #ecpatchallange


Anta #ecpatchallenge – det här kan du göra: 

  • Rapportera alltid misstänkt övergreppsmaterial till polisen eller ecpathotline.se   
  • Prata med barn i din närhet om sexuella övergrepp och rätten till kroppslig integritet  
  • Se till att din bank är medlem i Finanskoalitionen mot barnsexhandel
  • Var en aktiv konsument och välj en av de internetoperatörer som aktivt blockerar övergreppsmaterial. Om du kan komma åt stoppsidan.se så vet du med säkerhet att din operatör blockerar sidor innehållande övergreppsmaterial. Om du inte kommer åt stoppsidan har din operatör valt att inte blockera visningen av sexuella övergrepp mot barn. 
  • När du reser – välj ett resebolag som aktivt arbetar mot barnsexhandel  
  • Dela information och sprid kunskap om dessa frågor med vänner, kolleger och andra i dina nätverk 
  • Våga se och anmäla – 1 av 1000 personer använder sin arbetsdator för att titta på övergreppsmaterial. Verka för att din arbetsplats har ett blockeringsverktyg installerat och rapporteringsrutiner.  
  • Stöd ECPATs arbete genom att swisha 100 kr till 903-4349 
  • Berätta om vad du gjort i sociala media, tagga #ecpatchallenge, och uppmana andra att göra detsamma! 

>> Anta #ecpatchallenge här. <<

>> Till ECPATs Facebookevent för Almedalen. <<

#ALMEDALEN ##ECPATCHALLENGE #ECPAT CHALLENGE #NORDISKT FORUM #UTMANING
0
Kategorier: Almedalen Nordiskt Forum

SPRID MER KUNSKAP

Genom att gilla och dela vår sida och våra inlägg i sociala medier hjälper du oss att få fler att se brottsligheten vi arbetar mot.