Blogg

ECPOD avsnitt 6: ”Tjej, snart 18. Buda på min oskuld”

Polis Mikaela Kellner berättar om sitt arbete i prostitutionsgruppen inom Stockholmspolisen.

”Tjej, snart 18. Buda på min oskuld” stod det i annonsen som polisen hittade. Annonsen från flickan som ville ge bort sin oskuld till högstbjudande är ett av ärendena som prostitutionsgruppen inom Stockholmspolisen har arbetat med. De lyckades då rädda undan en flicka från en framtid inom svensk sexhandel. Hör polisen Mikaela Kellner, som bland annat arbetat med att slå ut efterfrågan när det gäller sexköp och att hjälpa unga i prostitution, berätta om sitt arbete för att hitta barnen som har sex mot ersättning och gripa deras köpare.

”Många är rädda för att fråga, både föräldrar och andra runt omkring” säger hon. Men att våga fråga kan faktiskt rädda ett utsatt barn. Att våga se är ett annat ansvar vi som vuxna har. Mikaela ger exempel på när man har anledning att misstänka att brott begås, till exempel i den trappuppgång där man bor, och vad man bör göra. Om man misstänker ett pågående brott ska man alltid ringa 112 omgående!

Samtalsledare: Caroline Engvall, journalist och författare.

Prata om podden under hashtaggen #ECPOD.

#AVSNITT 6 #ECPOD #PODD #POD #PODCAST #CAROLINE ENGVALL #BARNRÄTTSPOD
0
Kategorier: Sexuell exploatering av barn ECPOD

SPRID MER KUNSKAP

Genom att gilla och dela vår sida och våra inlägg i sociala medier hjälper du oss att få fler att se brottsligheten vi arbetar mot.