Blogg

ECPOD avsnitt 5: ”Min dotter utsattes för en av Sveriges värsta nätförövare”

I det här avsnittet berättar Mia om hur hennes dotter blev utsatt för en av Sveriges mest aggressiva och mest manipulativa nätförövare, som utnyttjade 70 flickor med grymma metoder.

Mias dotter var bara 13 år när hon blev kontaktad av en kille på ett chatforum. Han lockade henne med ett presentkort om hon skickade en bild där hon var naken på överkroppen. Något presentkort dök aldrig upp och sen var det tyst från den unga killen som hette Sebbe. Efter två år tog han en ny kontakt. Då hotade han att sprida den första bilden om hon inte skickade fler, mer avklädda bilder.

Övergreppen pågick hemma i flickrummet i fyra år, utan att Mia märkte något. En morgon fick Mia ett sms där det stod "mamma, något hemskt har hänt, överge mig inte".

Mia berättar om skuldkänslorna som förälder, men också hur hon stöttade sin dotter genom hela den smärtsamma rättsprocessen.

Medverkar gör också Carina Örgård, socionom och handläggare på Rädda Barnen. Samtalsledare: Caroline Engvall, journalist och författare.

Hur svårt det än kan vara att förstå, så är det ofta barn inte berättar. För att de inte vågar eller helt enkelt inte kan. Lyssna och sprid kunskapen.

Prata om podden under hashtaggen #ECPOD

#AVSNITT 5 #ECPOD #PODD #POD #PODCAST #CAROLINE ENGVALL #BARNRÄTTSPOD
0
Kategorier: Sexuell exploatering av barn ECPOD

SPRID MER KUNSKAP

Genom att gilla och dela vår sida och våra inlägg i sociala medier hjälper du oss att få fler att se brottsligheten vi arbetar mot.