Blogg

ECPOD Avsnitt 3: Anna, en del av den svenska sexhandeln

I det tredje avsnittet i ECPATs podd-serie ECPOD, i samarbete med journalisten Caroline Engvall, berättar Anna på ett nära och öppet sätt om hur hon drogs in i sexhandeln redan som barn. Detta fortsatte in i vuxen ålder och hon vittnar om omgivningens förutfattade meningar – om vilka fördomar hon mötte gällande vilka som kunde vara del i sexhandel och vilka som inte passade in i den förväntade mallen. Anna såg enligt många ”för smart” och ”för vanlig” ut för att kunna sälja sin egen kropp.

Psykolog Ulla Thorslund, som arbetat många år med både utsatta och förövare, samtalar med Anna och delar med sig av sin kunskap och erfarenhet av liknande fall. Hon ger också handfasta råd och tips till såväl unga som utnyttjats i sexhandel, som en orolig omgivning. Vad gör man om man är på väg att dras in och inte vet hur man ska sätta stopp? Hur gör man om man befinner sig i en utsatt situation där man utnyttjas utan att kunna värja sig? Och vad kan en orolig omgivning göra för att förhindra, hjälpa och stötta?

Lyssna och sprid kunskapen. Barnsexhandel händer runtomkring oss här i Sverige såväl som utomlands och alla kan vi göra skillnad och hjälpas åt att hjälpa.


Prata om podden under hashtaggen #ECPOD
#AVSNITT 3 #ECPOD #PODD #POD #PODCAST #CAROLINE ENGVALL #BARNRÄTTSPOD
0
Kategorier: Sexuell exploatering av barn ECPOD

SPRID MER KUNSKAP

Genom att gilla och dela vår sida och våra inlägg i sociala medier hjälper du oss att få fler att se brottsligheten vi arbetar mot.