Blogg

ECPOD lanseras - hjälp oss se till att alla har hört!


Idag är det Safer Internet Day och en viktig dag att uppmärksamma hur vi kan göra internet till en tryggare plats för barn och unga. Det arbetet kan börja på riktigt först när vi har kunskap om hur verkligheten ser ut för barn online idag. En viktig del i det handlar om sexuell exploatering av barn och därför släpper vi idag barnrättspodden ECPOD - om kampen mot barnsexhandel. En podcast i samarbete med journalisten och författaren Caroline Engvall, och bekostad med medel från PostkodLotteriet.

I det första avsnittet av ECPOD pratar ECPATs generalsekreterare Anders L. Pettersson med Cathrine Hagström-Hägg från polisens Nationella Operativa Avdelning och Caroline Engvall om vad barnsexhandel egentligen är och hur vi tillsammans kan kämpa mot den. De berättar bland annat om hur en övergreppssituation på nätet kan börja för ett barn idag, hur en vuxen kan manipulera ett barn till att klä av sig framför webbkameran och hotas till att fortsätta, ibland till att begå övergrepp på sig själva. Sluta blunda, börja lyssna.

>> Lyssna på avsnitt 1: Våga lyssna, och inse att barnsexhandeln händer på riktigt. Våga lyssna, och inse att barnsexhandeln händer på riktigt. <<

Prata om podden under hashtaggen #ECPOD.

#ECPOD #POD #PODD #PODCAST #CAROLINE ENGVALL #AVSNITT 1 #BARNRÄTTSPOD
0
Kategorier: Sexuell exploatering av barn ECPOD

SPRID MER KUNSKAP

Genom att gilla och dela vår sida och våra inlägg i sociala medier hjälper du oss att få fler att se brottsligheten vi arbetar mot.