Blogg

Barnsexhandelns offer och förövare finns mitt bland oss

Se intervjun i Nyhetsmorgon.

Att titta på, ladda ned och sprida dokumenterade sexuella övergrepp på barn är inte ett nytt fenomen. Men vilka är egentligen förövarna som begår sexuella övergrepp mot barn på nätet och vilka är offren? ECPATs psykolog och programchef Maria Schillaci gästar Nyhetsmorgon tillsammans med Åsa Landberg, psykolog och handläggare på Allmänna Barnhuset för att prata om just detta.

Det finns en stereotyp bild av både offer och förövare, att de är isolerade grupper som finns någon annanstans. Men faktum är att de finns här, mitt bland oss. Som föräldrar, grannar, familj och vänner måste vi ta bort skygglapparna. Vi måste våga se och våga agera. Våga anmäla varje misstanke om barnsexhandel direkt till polisen eller till ecpathotline.se.

Läs också:

>> Vad är egentligen en pedofil? <<

#MARIA SCHILLACI #ÅSA LANDBERG #NYHETSMORGON #PEDOFIL #FÖRÖVARE #OFFER
0
Kategorier: Sexuell exploatering av barn Dokumenterade sexuella övergrepp mot barn

SPRID MER KUNSKAP

Genom att gilla och dela vår sida och våra inlägg i sociala medier hjälper du oss att få fler att se brottsligheten vi arbetar mot.