Blogg

Nio års fängelse för grova sexuella övergrepp mot barn


Foto: TT

I december åtalades tre personer misstänkta för flera grova sexuella övergrepp mot barn. En 36-årig man begick flera övergrepp som regisserades av en annan man via Skype. Igår fick 36-åringen sin dom på nio års fängelse.

I åtalet tar åklagaren upp flera händelser där 36-åringen har utfört flera grova övergrepp mot ett mycket litet barn, bland annat när barnet sov. En 41-årig man regisserade övergreppen via Skype och hetsade 36-åringen att begå vissa typer av övergrepp. En flicka tvingades vid ett tillfälle att titta på pornografi under övergreppet och vid ett annat tillfälle gav 36-åringen flickan sömnmedel och tog hem henne till 41-åringen, för att han skulle kunna förgripa sig på henne.

41-åringen dömdes i slutet av januari till sju års fängelse och igår fick 36-åringen sin dom på nio års fängelse. Flickan är mycket ung, närstående till mannen och hon har blivit utsatt för upprepade övergrepp under lång tid. Detta sammantaget gör brottet mycket grovt och ECPAT tycker att straffet på nio års fängelse är rimligt för de brott som begåtts.

Regisserade övergrepp en etablerad verklighet

Enligt Europols senaste rapport är det inte längre en framväxande trend att livestreama sexuella övergrepp på barn via nätet. Det är en etablerad verklighet. Via nätet kan förövare få kontakt med barn, med andra förövare och handla med bilder och filmer som visar övergrepp.

Vill du vara med oss i kampen mot barnsexhandel? Stöd oss!

SMS:a ECPATSTART50 till 72 980 för att bidra med 50 kronor varje månad. Tusen tack.

#REGISSERADE ÖVERGREPP #REGISSERAD VÅLDTÄKT #VÅLDTÄKT MOT BARN #DOM #SKYPE
0
Kategorier: Sexuell exploatering av barn Regisserade övergrepp

SPRID MER KUNSKAP

Genom att gilla och dela vår sida och våra inlägg i sociala medier hjälper du oss att få fler att se brottsligheten vi arbetar mot.