Blogg

EN BLOGG OM SEXUELL EXPLOATERING AV BARN

av ECPAT Sverige

Arkiv

Ur Tysta rop - Fareedas första natt på tågstationen


Foto: ECPAT Sverige


»Jösses vad smutsig du är. Du är ny här va?«
Fareeda bara tittar på henne.
»Vill du ha hjälp att komma igång?«
När Fareeda fortfarande inte svarar vänder sig flickan för att gå tillbaka till gatan.
»Komma igång?« piper Fareeda då.
Flickan ler.
»Så du förstår vad jag säger … Ja, du ser ju inte ut att veta hur man tjänar pengar här. Jag kan hjälpa dig om du vill. Du ser så ynklig ut.«
Just då saktar en bil in.
»Möt mig här när jag kommer tillbaka om du vill ha hjälp«, säger hon och skyndar fram till bilen.

Utmanande lutar hon sig fram och ler retsamt mot chauffören. De utväxlar några ord, och sedan hoppar hon in i passagerarsätet och de kör iväg. Fareeda vill inte att hon ska ge sig av. Kunde hon inte ha fått följa med? Det var så längesedan hon pratade med någon. Tänk om hon inte kommer tillbaka? Hon sitter kvar där hon blev lämnad. Än en gång sitter hon och väntar och vågar inte flytta sig av rädsla för att missa den hon väntar på.

Många av flickorna återvänder, antingen i bil eller till fots. Men ingen av dem är flickan som pratat med henne. Inte förrän det börjat ljusna ser hon en liten gestalt komma gående långt bort på gatan. Hon ser på hennes prickiga kjol att det är hon. Fareeda blir så ivrig att hon springer henne till mötes. Det tar några minuter för flickan att känna igen henne, men sedan säger hon trött:

»Jaså, det är du. Ja följ med mig då.«

Fareeda följer efter henne till ett litet ställe bakom järnvägsstationen. Det är som ett litet tak av korrugerad plåt upplagt på träpinnar. Därunder ser hon pappkartonger, klädhögar och här och där några flickor som sover.

»Det är en av flickorna som inte har kommit tillbaka, så du kan ta hennes plats om du vill.«


Triggeruppmaningen och boken Tysta rop

Natalie Gerami arbetade i två år för ECPAT och WCP med att utbilda barn, lärare och andra organisationer om barnsexhandel runt om i världen. Hon träffade då hundratals barn och fick ta del av många historier om övergrepp, människohandel och sexuell exploatering. Fyra av dessa historier skildrar hon i boken Tysta Rop, som ges ut av Ordfront förlag i samarbete med ECPAT Sverige.

I vårt initiativ Triggeruppmaningen uppmanar vi alla att sprida kunskap. Du kan dessutom skriva under vår namnlista för varje barns rätt till rättssäkerhet och stödja obligatorisk utbildning för Sveriges juriststudenter om barnets rättigheter och barnsexhandel. Genom utbildning kan vi se till att framtidens jurister har de verktyg som behövs för att förstå varje barns berättelse i en rättsprocess.

>> Till Triggeruppmaningen <<

#TYSTA ROP #NATALIE GERAMI #FAREEDA #TRIGGERUPPMANINGEN
0
Kategorier: Sexuell exploatering av barn Kampanjer Triggeruppmaningen

SPRID MER KUNSKAP

Genom att gilla och dela vår sida och våra inlägg i sociala medier hjälper du oss att få fler att se brottsligheten vi arbetar mot.