Blogg

Noomi Rapace i Nyhetsmorgon: Tillsammans kan vi stå upp för ljus och kärlek


Imorse gästade vår nya ambassadör Noomi Rapace och ECPATs generalsekreterare Anders L. Pettersson Nyhetsmorgon. Tillsammans med Tilde de Paula och Peter Jihde pratade de om Årets Ljusklapp och kampen mot barnsexhandel. I morgonsoffan smyglanserades också vår adventsfilm inför andra advent, där Noomi för Samsons historia vidare. Samson som vid 14 års ålder ofrivilligt blev familjens försörjare och tvingades till turiststränder där han utnyttjades och våldtogs.

”Jag var ute och sprang imorse vid 5, det är första gången jag är i Stockholm på länge, jag sprang på gator jag bott på och det är helt tomt, krispigt, kallt. Så tänkte jag att just nu kan det begås ett övergrepp, just i det här ögonblicket kan någons barndom förstöras. Men just i det här ögonblicket kan vi också med gemensamt fokus, kraft och mod stoppa att någon får sitt hjärta och sitt liv krossat.” - Noomi Rapace.

Trots mörker och trots hopplöshet så kan vi tillsammans kämpa emot. Sprid ljus över mörkret som är barnsexhandel och ge Årets Ljusklapp.


SMS:a LJUSKLAPP till 72 980 för att stödja ECPATs arbete med 50 kronor varje månad. Då får du fyra ljusklappar tillbaka som symbol för ditt engagemang. Tusen tack.

#NOOMI RAPACE #AMBASSADÖR #ÅRETS LJUSKLAPP #NYHETSMORGON
0
Kategorier: Ambassadörer Kampanjer Årets Ljusklapp

SPRID MER KUNSKAP

Genom att gilla och dela vår sida och våra inlägg i sociala medier hjälper du oss att få fler att se brottsligheten vi arbetar mot.