Blogg

EN BLOGG OM SEXUELL EXPLOATERING AV BARN

av ECPAT Sverige

Arkiv

501st Legion, Nordic Garrison slår till mot mörkret som är barnsexhandel


Under 2015 har kampen mot barnsexhandeln förts av den starka kraften i 501st Legion - Nordic Garrison, på mässor och andra events. Tillsammans har de samlat in fantastiska 117 865 kronor. Stort tack till alla som bidragit!

#NORDIC GARRISON #501ST LEGION #INSAMLING #STAR WARS
0
Kategorier: Företagssamarbeten

Noomi Rapace i Nyhetsmorgon: Tillsammans kan vi stå upp för ljus och kärlek


Imorse gästade vår nya ambassadör Noomi Rapace och ECPATs generalsekreterare Anders L. Pettersson Nyhetsmorgon. Tillsammans med Tilde de Paula och Peter Jihde pratade de om Årets Ljusklapp och kampen mot barnsexhandel. I morgonsoffan smyglanserades också vår adventsfilm inför andra advent, där Noomi för Samsons historia vidare. Samson som vid 14 års ålder ofrivilligt blev familjens försörjare och tvingades till turiststränder där han utnyttjades och våldtogs.

”Jag var ute och sprang imorse vid 5, det är första gången jag är i Stockholm på länge, jag sprang på gator jag bott på och det är helt tomt, krispigt, kallt. Så tänkte jag att just nu kan det begås ett övergrepp, just i det här ögonblicket kan någons barndom förstöras. Men just i det här ögonblicket kan vi också med gemensamt fokus, kraft och mod stoppa att någon får sitt hjärta och sitt liv krossat.” - Noomi Rapace.

Trots mörker och trots hopplöshet så kan vi tillsammans kämpa emot. Sprid ljus över mörkret som är barnsexhandel och ge Årets Ljusklapp.


SMS:a LJUSKLAPP till 72 980 för att stödja ECPATs arbete med 50 kronor varje månad. Då får du fyra ljusklappar tillbaka som symbol för ditt engagemang. Tusen tack.

#NOOMI RAPACE #AMBASSADÖR #ÅRETS LJUSKLAPP #NYHETSMORGON
0
Kategorier: Ambassadörer Kampanjer Årets Ljusklapp

Noomi Rapace ny ambassadör för ECPAT - sprider ljus över mörkret som är barnsexhandel


Noomi Rapace och ECPATs generalsekreterare Anders L. Pettersson. Foto: Sandra Birgersdotter.

Förra året läste skådespelaren Noomi Rapace upp en flickas berättelse om att exploateras sexuellt i vår kampanj #sopigstraffskala. Filmen berörde många och sågs av hundratusentals. Nu, lite mer än ett år senare, kan vi stolta meddela att hon är vår nya ambassadör. I årets julkampanj gör hon sitt första framträdande som officiell ambassadör och sprider ljus över mörkret som är barnsexhandel.

– Jag har tänkt mycket kring hur fruktansvärd barnsexhandeln är och har förstått hur ohyggligt många barn som drabbas varje år. Jag känner även personer som själv blivit utsatta och det har gett mig ett perspektiv och en motivation att bidra mer. ECPAT Sverige är en liten men grymt stark organisation och jag gillar deras metodiska sätt att jobba för barns rättigheter. Jag är därför stolt att få vara med i kampen mot barnsexhandel framöver, säger Noomi Rapace om sitt ambassadörsskap.

Noomi sprider ljus över mörkret som är barnsexhandel genom Årets Ljusklapp


När andra ljuset glimmar,

vi detta löfte ger,

för barnets rätt agera,

när vi brottsligheten ser.

Snart är det andra advent och idag berättar Noomi Rapace Samsons historia vidare för att sprida ljus över mörkret som är barnsexhandel. Samson som vid 14 års ålder ofrivilligt blev familjens försörjare och tvingades till turiststränder där kvinnor utnyttjade och våldtog honom.

Stöd kampen mot barnsexhandel du också och ge Årets Ljusklapp. Tillsammans sprider vi ljus över mörkret som är barnsexhandel.


SMS:a LJUSKLAPP till 72980 för att stödja oss med 50 kronor varje månad. Då får du fyra tändsticksaskar, att ge bort eller behålla själv. Tusen tack.

>> Läs mer om Årets Ljusklapp här. <<


#NOOMI RAPACE #AMBASSADÖR #ÅRETS LJUSKLAPP #ADVENTSHÄLSNING #LJUSKLAPP #SKÅDESPELARE
0
Kategorier: Ambassadörer Kampanjer Årets Ljusklapp

SPRID MER KUNSKAP

Genom att gilla och dela vår sida och våra inlägg i sociala medier hjälper du oss att få fler att se brottsligheten vi arbetar mot.