Blogg

Ur Tysta rop - när Laxmi tas till bordellen


Foto: ECPAT Sverige

Det rasslar till på insidan när en nyckel vrids om, ett lås går upp, en hasp dras åt sidan och dörren öppnas. Laxmi visas in i rummet som är litet och rödmålat med färg som är så gammal att den hänger i flagor på vissa ställen. En lampa står på en bardisk och glödlampan inuti är även den röd, vilket ger ett trolskt skimmer åt det redan röda rummet. Bakom disken står en man med glasögon och tittar ner i några papper. Det är en kraftig kvinna som har öppnat dörren åt dem. Mannen bakom disken låter dem vänta några sekunder och Laxmi märker att Pradesh blir nervös. Greppet om hennes arm hårdnar och hon ser käkmuskeln i hans ansikte spänna sig. Så lägger mannen ihop sina papper och tittar upp.

»Pradesh. Få se vad du har med dig den här gången.«

Han kommer runt baren och skjuter upp sina glasögon på den blanka näsan när han stiger alldeles intill Laxmi och iakttar henne närgånget som när man tittar på kor på marknaden. Hon reflekterar över hur liten han är. Mager och senig och nästan ett halvt huvud kortare än hon själv.

»Öppna munnen«, beordrar han. Förvånat tittar hon på Pradesh.
»Öppna«, upprepar han.

Hon vågar inte annat än att lyda och känner sig nu verkligen som en ko som beskådas inför försäljning. Hon väntar sig nästan att det ska börja köpslås. Istället säger mannen:

»Ja du, Pradesh. Du har rätt. Hon är verkligen bedårande.« Han går ett varv runt henne.
»Och du säger att hon är orörd? Är du säker?«
»Mer oerfaren ooch orörd bondflicka får du leta efter. Hon vet inte ens vad det är för något.«
»Hmm. Det är bra. Bra för första gången, men sedan får hon allt lära sig fort. Men det ska vi nog kunna lösa. Det brukar inte vara några problem.« Mannen skrockar självbelåtet och den feta kvinnan härmar hans läte.
»Tja, ta in henne i sviten direkt, så får vi göra upp sedan.«

Pradesh leder in henne i en lång korridor full med dörrar längs väggarna och en dörr rakt fram på kortsidan. Det är det rummet han föser in henne i.

»Vad gör vi här?« frågar hon förvirrat.
Pradesh svarar inte på hennes fråga utan lutar sig bara fram och viskar i hennes öra:
»Vad som hände igår natt berättar du inte för någon, förstått?«
Hon nickar förvirrat. Det hade de ju redan pratat om då. Ingen skulle få veta innan de gift sig och inte ens då.
»… gör du det så kommer de att döda dig.«

Han tar två snabba kliv ut ur rummet och stänger dörren. En regel dras för. Vad skulle det här betyda? Först står hon som handfallen, men sedan går hon fram och trycker ner handtaget trots att hon redan vet att det är låst.

Triggeruppmaningen och boken Tysta rop

Natalie Gerami arbetade i två år för ECPAT och WCP med att utbilda barn, lärare och andra organisationer om barnsexhandel runt om i världen. Hon träffade då hundratals barn och fick ta del av många historier om övergrepp, människohandel och sexuell exploatering. Fyra av dessa historier skildrar hon i boken Tysta Rop, som ges ut av Ordfront förlag i samarbete med ECPAT Sverige.

I vårt initiativ Triggeruppmaningen uppmanar vi alla att sprida kunskap. Du kan dessutom skriva under vår namnlista för varje barns rätt till rättssäkerhet och stödja obligatorisk utbildning för Sveriges juriststudenter om barnets rättigheter och barnsexhandel. Genom utbildning kan vi se till att framtidens jurister har de verktyg som behövs för att förstå varje barns berättelse i en rättsprocess.

>> Skriv under Triggeruppmaningen här <<

#LAXMI #TYSTA ROP #NATALIE GERAMI #TRIGGERUPPMANINGEN #BOK
0
Kategorier: Sexuell exploatering av barn Kampanjer Triggeruppmaningen

SPRID MER KUNSKAP

Genom att gilla och dela vår sida och våra inlägg i sociala medier hjälper du oss att få fler att se brottsligheten vi arbetar mot.