Blogg

Clas Ohlson tar ställning mot barnsexhandel

Clas Ohlson och ECPAT inledser samarbete

ECPAT har precis inlett ett nytt samarbete med Clas Ohlson. Vi ser verkligen fram emot att inleda arbetet på plats som kommer innebära att Clas Ohlson gör ett viktigt förändringsarbete i kampen mot barnsexhandeln.

Tillsammans kommer vi att genomlysa Clas Ohlsons verksamhet och deras rutiner för att identifiera var Clas Ohlson kan ta tydligare ställning mot barnsexhandeln. Vi kommer också att förtydliga och revidera policys, riktlinjer och rutiner när det kommer till resande, IT och affärsetik.

I stora företag är dessa områden extra viktiga. Vi vet till exempel att många övergrepp på barn begås av resande förövare, vilket gör det extra viktigt att ett företag med många affärsresenärer tar avstånd från, och har en policy för hur en sådan situation hanteras om den skulle uppstå. Samma sak gäller IT, datorer och teknik är produkter som kan missbrukas i syfte att exploatera barn sexuellt, något företag måste känna till och tar ansvar för.

Clas Ohlson blir den första aktören inom detaljhandeln att arbeta tillsammans med oss, något vi är mycket glada för. Nu sätter vi igång!

#CLAS OHLSON #FÖRETAG #FÖRETAGSSAMARBETE #SAMARBETSFÖRETAG
0
Kategorier: Företagssamarbeten

SPRID MER KUNSKAP

Genom att gilla och dela vår sida och våra inlägg i sociala medier hjälper du oss att få fler att se brottsligheten vi arbetar mot.