Blogg

EN BLOGG OM SEXUELL EXPLOATERING AV BARN

av ECPAT Sverige

Arkiv

PrevenTells finansiering äntligen säkrad

PrevenTell ECPAT RFSU

PrevenTell är en hjälplinje som drivs av CASM på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge. En kan vända sig till dem om en är oroliga för sin egen eller någon närståendes sexualitet.

Då mer än 90 % av alla övergrepp begås av nya förövare, som inte är kända av polis sedan tidigare, fyller PrevenTells förebyggande arbete en mycket viktig funktion. Trots det har Preventells fortsatta verksamhet varit hotad då ansvariga politiker inte velat ge besked om finansieringen, något vi arbetat hårt för att påverka.

I slutet av november presenterade PrevenTell sin slutrapport i samband med en paneldebatt där ECPAT Sverige, RFSU, SKR och flera andra medverkade. Slutrapporten visar att hjälplinjens arbete visar resultat över förväntan. Inte bara har den uppfyllt målet att nå avsedd målgrupp och inkludera dem i behandlingsprogram, projektet har också lett till ny, unik kunskap om personer som utgör risk att begå sexuella övergrepp.

Nu har besked om finansieringen äntligen kommit och PrevenTells verksamhet är säkrad under 2015. De viktigaste frågorna för framtiden är nu att se till att PrevenTell får en permanent finansiering och att arbetet får en nationell spridning.

#PREVENTELL #FÖRÖVARE
0
Kategorier: Sexuell exploatering av barn

"Hennes ögon fylls av tårar när han tar av sig sina korta byxor och kalsonger."

Natalie Gerami och ECPAT Sverige

Hon vaknar av att dörren försiktigt går upp. Hon blir klarvaken när hon ser mannen som kommer in i rummet. Hon har aldrig sett någon som honom förut. Hans hud är ljus som hos en gris. Håret är vitt som komjölk. Som håret på gubbarna hemma i byn. Men han ser inte gammal ut. Snarare ung. Hon blir rädd. Drömmer hon? När han börjar tala inser hon att hon inte drömmer, men hon förstår inte ett ord av vad han säger. Det låter konstigt, men hans röst är vänlig.

Hon kommer på att hon knappt har några kläder och försöker i ett ryck krypa under lakanet. Hans ögon spärras upp och han påminner ännu mer om en gris. Han sätter sig snabbt på sängkanten och börjar smeka hennes axel, som för att lugna henne. Hon drar sig undan och hans hand hårdnar lite medan han fortsätter att prata sitt konstiga språk. Han drar henne lite närmare sig och skräckslagen som hon är vågar hon inte göra motstånd. Han har ögon blå som himlen och hon undrar ett ögonblick om han är en Gud? Har han kommit för att belöna henne? Eller straffa henne för att hon rymt från sin familj? Men hans händer känns varma som på en människa när de rör sig från hennes axlar ner över kroppen. Hon kvider till lite grann och då höjer han ett finger och hans röst låter lite hotfull. Sedan blir den mjuk igen.

Han reser sig klumpigt och börjar klä av sig. Hon tittar upp på honom med skräck målad i ansiktet. Han hyssjar lugnande medan han tar av sig den kortärmade, rutiga skjortan och visar en blekvit mage med några få vita fjun på vardera bröstvårtan. Hennes ögon fylls av tårar när han tar av sig sina korta byxor och kalsonger. Han sätter sig snabbt intill henne och sluter henne i sina armar medan han vaggar henne fram och tillbaka och vyssjar henne. Hon är helt paralyserad. Hon lyckas inte ta in vad det är som händer. Hon måste drömma.

Hon försöker sprattla sig loss men då hårdnar hans grepp genast och rösten mörknar hotfullt. Så fort hon blir stilla mjuknar den igen och han fortsätter att tala mjukt och stryka med händerna över henne. Hon kommer att tänka på att det är så man lockar en get som ska föras till slakt. Talar lugnande och stryker pälsen för att den ska vara stilla, men tar i med hårdhandskarna om den börjar bråka. Allt för att få den till en enda plats. Platsen där kniven ska sättas i strupen på den. Det är så det måste vara, tänker hon. Jag ska dö.

Hon börjar gråta stilla. Hans röst mjuknar ännu mer. Han trycker sin mun mot hennes och hans sträva, svullna tunga fyller hennes lilla mun så hon knappt får luft. Det smakar äckligt och hon jämrar sig och försöker lamt komma undan. Men han bara fortsätter. Tvingar sig på henne. Hans skäggstubb river henne och hon ryser illa när han gör så att det svider. Hon känner det som om han håller på att suga ur henne livet. Och plötsligt hoppas hon att det är det han gör. Hon gråter hejdlöst och försöker få bort hans kropp men det är som om han inte ens märker hennes desperata försök. Hon drar efter andan. Ger upp. Sedan ligger hon och stirrar upp i taket, alldeles tom på tankar. Tills även han blir stilla.

Hon märker inte när han börjar prata igen eller när han lägger handen på henne. Hon märker inte genom den brännande smärtan när han kontrollerar henne och hans fingrar blir röda. Hon märker inte när det knackar på dörren och han börjar klä på sig. Eller när han trycker en sedel i handen på henne och sedan lämnar rummet. Inte heller märker hon när någon annan kommer in och tar sedeln ifrån henne och ställer en tallrik med varm mat på nattduksbordet. Hon ligger bara där.

Natalie Gerami arbetade under två års tid för ett samarbetsprojekt mellan Worlds Childrens Prize och ECPAT då hon reste runt till utvecklingsländer och utbildade flickor om deras rättigheter. Under sitt arbete träffade hon många flickor som varit utsatta för barnsexhandel och håller just nu på att skriva en bok om sitt arbete och några av barnen hon träffat. Boken ges ut nästa år i ett samarbete mellan ECPAT och bokförlaget Ordfront.


stöd_oss_smsstöd_oss_autogiro


#BARNSEXHANDEL #NATALIE GERAMI #VÅLDTÄKT MOT BARN #RESANDE FÖRÖVARE #BARNSEXTURISM
0
Kategorier: Sexuell exploatering av barn Sexuell exploatering av barn inom resor och turism

SPRID MER KUNSKAP

Genom att gilla och dela vår sida och våra inlägg i sociala medier hjälper du oss att få fler att se brottsligheten vi arbetar mot.