Blogg

Barn blir till sexslavar genom att buras in i åratal

Channel 4 har gjort ett 8 minuter långt reportage om den nattsvarta vardagen som alltför många barn lever i idag, som alla bör se. 

I Mumbais red light district Kamathipura finns det bordeller överallt. Man uppskattar att det idag finns över 20.000 kvinnor och barn i området som utnyttjas i sexhandel. 20.000 personer som blir notoriskt misshandlade och våldtagna, som är vår tids slavar.

Efterfrågan styr barnsexhandeln

Channel 4 - Barnsexhandeln i Mumbai

Barnsexhandel Indien 11 år

Sexhandeln i världen styrs av efterfrågan. Så länge det finns en efterfrågan så finns det också pengar att tjäna, vilket är den stora motorn som får handeln att fortsätta. I Mumbai är efterfrågan på små barn dessutom väldigt stor, då myten om att oskulder kan bota sjukdomar som HIV fortfarande lever.

De kriminella nätverken som styr sexhandeln i Mumbai vaktar i varje gathörn och på varje våningsplan. Det går inte att ta sig därifrån.

I Indien lever uppskattningsvis 50 miljoner människor som slavar, varav den största delen består av kvinnor och barn som tvingats in i sexhandel.

Barn buras in 

Barnsexhandel Indien små barn

Barnsexhandel Indien

Barnsexhandel Indien - oskuld

I Mumbais gränder, dit ljuset aldrig når, sitter barn inlåsta i burar ofta inte större än någon kvadratmeter. De hålls inlåsta i månader och i vissa fall till och med år, för att bli så pass nedbrutna att de inte längre ska kunna rymma. Barnen i burarna vet inte om det är natt eller dag, och de blir bara utsläppta för att äta eller för att säljas för sex - bli utsatta för övergrepp.

Korruption

Stora delar av den indiska polisen är inte till någon hjälp för de unga offren på Kamathipuras gator. Polisen ser istället sin chans att tjäna extra pengar genom mutor, och den hjälp som borde ha funnits för barnen är därmed borta. För dem finns det inte någon utväg.

Läs hela reportaget från Channel 4 här. 

Tipsa ECPAT Hotline om du misstänker barnsexhandel! Din pusselbit kan vara det som saknas för att polisen ska kunna identifiera ett barn, en förövare eller stoppa övergreppssituationer. Tipsa när du är i utlandet, i Sverige eller på nätet.

#BARNPROSTITUTION #BARNSEXHANDEL #BARNSEXTURISM #CHANNEL 4 #INDIEN #MUMBAI
0
Kategorier: Sexuell exploatering av barn Sexuell exploatering av barn inom resor och turism

SPRID MER KUNSKAP

Genom att gilla och dela vår sida och våra inlägg i sociala medier hjälper du oss att få fler att se brottsligheten vi arbetar mot.