Blogg

Är ett barn värt lika lite som ett tuggummi på gatan? #SOPIGSTRFFSKALA

Joel Kinnaman mot #SOPIGSTRAFFSKALA

Det här är inte på låtsas. Det är inte ovanligt, inte det minsta tyvärr. Det händer hela tiden att människor som begår övergrepp mot barn döms till böter.

Om du spottar ett tuggummi på gatan kan du också dömas till böter och om du struntar i att slänga dina pantburkar i soporna efter en picknick. Om du delar hundratals bilder och några filmer på grova övergrepp på små barn, då kan du också få böter och köpa dig fri för 30.000 kronor, inte erbjudas vård eller hjälp med dina problem, utan du betalar en liten summa för att sedan troligtvis fortsätta samma beteende som tidigare. Handlingar som traumatiserar ett barn. Om du är 14 år och blir våldtagen av vuxna män så kan de också lätt få böter om de bara hävdar att de trodde att du var äldre. Ord står mot ord, och bevisbördan ligger på barnet.

Det finns många frågor att ställa sig och mycket att diskutera. Gör det under hashtaggen #sopigstraffskala, för det är precis vad det är. En riktigt sopig straffskla. För hur kan sexuella övergrepp mot barn någonsin leda till böter..?

www.sopigstraffskala.se

#BÖTER SEXUELBROTT #ECPAT #SOPIG STRAFFSKALA #SOPIGSTRAFFSKALA
0
Kategorier: Kampanjer #SopigStraffskala

SPRID MER KUNSKAP

Genom att gilla och dela vår sida och våra inlägg i sociala medier hjälper du oss att få fler att se brottsligheten vi arbetar mot.