Blogg

ECPATs vecka i Almedalen 2014

Nu har några dagar passerat sedan Almedalsveckan avslutades och det är dags att summera allt som ECPAT ägnade sig åt under några intensiva dagar. Vi har deltagit i Finanskoalitionen mot barnpornografis seminarium om företagsansvar och tillsammans med Swedavia arrangerat ett  seminarium om resebranschens roll i kampen mot barnsexhandeln. Utöver det har vi pressat politiker, inspirerats av barnrättskämpar och satt en hel del personer i vår heta stol. Vi har försökt oss på en sammanfattning av veckan som gått, såhär har det sett ut: 

Heta stolen 

https://www.youtube.com/watch?v=1KKbkfDnZKU

I heta stolen satte sig politiker som Mona Sahlin och Morgan Johansson, inflytelserika personer inom barnrätt som Barnombudsmannen och Parul Sharma men också företagare och privatpersoner. Slutsatserna man kan dra av de svar vi fått: NEJ, böter är inte ett rimligt straff för sexualbrott mot barn. Se alla filmer från heta stolen här. 

Våra seminarium 

Två mycket lyckade seminarium med inspirerande talare och intressanta och viktiga gäster. Läs mer om vad som sades om nya betalvägar för övergreppsmaterial på nätet här och om resesektorns ansvar i den globala barnsexhandeln här.

Seminarium

Seminarium vi besökte 

Vi har också hunnit besöka viktiga och intressanta seminarium - flera av dessa på temat CSR och ECPAT välkomnar utvecklingen där fler och fler företag inser att det sociala ansvarstagandet ingår som en självklar del i verksamheten.  

Vi har också deltagit vid ett seminarium mot barnäktenskap, lyssnat på en intressant panel som diskuterade olika aspekter av ungas utsatthet på internet, där bland annat grooming lyftes som ett växande problem. Dessutom har vi fått höra barnminister Maria Larsson säga att hon har som ambition att Sverige ska underteckna och ratificera Barnkonventionens tredje tilläggsprotokoll så snart som möjligt!

Maria Larsson II

ECPAT har haft en hektisk, rolig och givande vecka i Visby och ser fram emot Almedalen 2015, då vi hoppas att kampen mot barnsexhandeln står ännu högre upp på agendan!

#ALMEDALEN #ECPAT #HETA STOLEN #SEMINARIUM
0
Kategorier: Almedalen

SPRID MER KUNSKAP

Genom att gilla och dela vår sida och våra inlägg i sociala medier hjälper du oss att få fler att se brottsligheten vi arbetar mot.