Blogg

Du hittar ECPAT Sverige i Almedalen även i år

Böter sexualbrott mot barn

Vi fortsätter att kämpa i Almedalen även i år, med de frågor och åtgärder vi menar är allra viktigast för att bekämpa barnsexhandeln just nu. De som arbetar med eller för barn, särskilt rättsväsendet, måste få utbildning och kunskap om barnsexhandel så att vi kan garantera att barnen alltid har rätten på sin sida, och att straffen motsvarar brottens allvar. Är det till exempel rimligt att få böter för sexualbrott mot barn? Nej, det är det faktiskt inte. För att förebygga brott så behövs det också vård, preventiv vård för potentiella förövare och vård för de som redan är dömda. Hoppas att vi ses i Almedalen! Varmt välkomna att delta i våra seminarium på måndagen den 30 juni och fredagen den 4 juli. 

ETT SEMINARIUM OM BARNSEXHANDELN I SVERIGE OCH VAD FÖRETAG KAN GÖRA.

Detta är ett seminarium där ECPAT, Rikskriminalpolisen och Bankföreningen berättar om hur situationen med barnsexhandeln ser ut idag, både i Sverige och utomlands. Vilka utmaningar står vi inför när vi ska fortsätta kampen mot barnsexhandeln?

När? Måndagen den 30 juni, kl 14.30 - 15.30 Var? Best Western Hotell, Strandgatan 34

ETT SEMINARIUM OM MÖJLIGHETERNA ATT ARBETA MOT BARNSEXTURISM. 

Vad gör staten, näringslivet och resebranschen för att stoppa barnsexturismen? Under seminariet berättar ECPAT, Näringsdepartementet, Länsstyrelsen, Swedavia och Apollo om vart vi är idag och hur vi stärker arbetet framöver.

När? Fredagen den 4 juli, kl 09.00 - 10.15 Var? Gate Almedalen,  Wisby Hotells parkering, Strandgatan 6

#ALMEDALEN #BÖTER #ECPAT #SEMINARIUM #SEXUALBROTT
0
Kategorier: Almedalen

SPRID MER KUNSKAP

Genom att gilla och dela vår sida och våra inlägg i sociala medier hjälper du oss att få fler att se brottsligheten vi arbetar mot.