Blogg

The Code - tillsammans mot barnsexhandel

The Code - mot barnsexhandelFoto: The Code

Den här veckan är ECPAT Sverige i Berlin för att delta på en av världens största resemässor, ITB i Berlin. På plats finns representanter från bland annat resebolag, hotell, transport och bokningssytem, men också The Code som jobbar internationellt med att stoppa barnsexturismen.

The Code of Conduct for the Protection of Children from Sexual Exploitation in Travel and Tourism, har gått från att 1998 vara ett initiativ från ECPAT  Sverige, till att idag vara ett självständigt internationellt tillämpat verktyg mot barnsexturism. Målet med organisationen är att synliggöra handeln med barn i sexuella syften världen över, och att få företag inom turismnäringen att tillsammans vidta åtgärder för att stoppa den. Idag är The Code en fristående organisation som har över 1,300 företag anslutna till "koden" i 42 länder. Koden innebär att företag måste:

- Etablera en policy och rutiner mot sexuell exploatering av barn - Utbilda anställda och resenärer om barns rättigheter, hur man kan förebygga sexuell exploatering av barn och hur man anmäler misstänkta fall - Nolltolerans mot sexuell exploatering av barn, gäller även alla kontrakterade partners - Stödja, samarbeta och engagera sammarbetspartners för att förebygga sexuell exploatering av barn - Årligen rapportera om vad koden gett och vilka aktiviteter som gjorts relaterat till den

ECPAT Sverige arbetar på denna veckas seminarier och årsmöte för  ett kraftfullt internationellt samarbete under 2014 mot barnsexturismen.

#BARNSEXTURISM #ECPAT #ITB MÄSSAN #THE CODE
0
Kategorier: Sexuell exploatering av barn Sexuell exploatering av barn inom resor och turism

SPRID MER KUNSKAP

Genom att gilla och dela vår sida och våra inlägg i sociala medier hjälper du oss att få fler att se brottsligheten vi arbetar mot.