Blogg

EN BLOGG OM BARNSEXHANDEL

av ECPAT Sverige

Arkiv

Varje dag, runtomkring oss, exploateras barn sexuellt.


Jag låg i sängen och kollade på min telefon. Räknade hur många vänner jag hade på Facebook. Det var lite av en tävling bland kompisarna, vem som hade flest. Så fick jag ett meddelande. Det var från en kille som addat mig för några veckor sedan efter att ha träffat mig på en fest. Han frågade om jag skulle gå på Sannas fest samma kväll. Jag kände ingen Sanna, så det skulle jag ju inte, men hur det blev, så började vi skicka meddelanden till varandra. Han gick på en skola på andra sidan stan. Han hade flickvän men de bråkade mycket. Han älskade att spela fotboll och att gå på bio.

Det gick flera dagar mellan att vi hördes, men det var alltid roliga meddelanden och bra tidsfördriv på tråkiga lektioner. En gång berättade han att han köpt en snygg väska till sin flickvän, men att de bråkat. Ville jag ha den istället? Varför ville han ge den till mig, frågade jag. Hon förtjänade den inte längre och den passade till klänningen jag hade på min profilbild. Jag svarade inte. Några dagar senare fick jag en postavi. Jag gick och hämtade mitt paket. Trodde inte mina ögon när jag öppnade paketet. Väskan var precis en sådan jag ville ha. Som jag önskat mig av mamma och pappa i födelsedagspresent, men inte fått. Jag blev så glad. Ville så gärna ha den. Så jag sa ingenting till mamma och pappa. De skulle säkert få mig att skicka tillbaka den.

”Gillade du den?”
”JA! Men jag kan inte ta emot den. Och hur fick du min adress?”
”Behåll den eller släng den. Gör som du vill. Vet ju ditt namn och din skola. Inte så svårt att hitta J”.
Jag kunde inte låta bli. Jag behöll den. Den var så fin.

Flera veckor gick. Vi lärde känna varandra ganska bra. Hans flickvän var verkligen inte snäll, men han blev ändå ledsen när de gjorde slut. Jag försökte trösta. Jag fick en fin klänning på posten. När han bad mig ta ett foto med den och lägga upp den som profilbild så gjorde jag det. Det kändes inte konstigt alls. Och hans komplimanger gjorde mig glad. Han var snygg och verkade så mycket coolare än killarna på skolan. Jag började tänka på honom. Till slut tänkte jag att jag ville träffa honom. Vi hade ju träffats på den där festen för flera månader sedan, även om jag inte kom ihåg det. Han ville gärna träffa mig också, men han ville vänta lite till. Det skulle vara helt rätt tyckte han. Det var då vi började skriva lite mer personligt till varandra.

Ett nytt paket kom på posten. Precis en sådan bikini som jag önskade mig. Han ville att jag skulle ta en profilbild med den, men jag sa nej. Jag gick med på att skicka en bild bara till honom. Hans komplimanger gjorde mig så himla glad. Jag skickade några bilder till. Mest bilder där jag löjlade mig och han skrev att han tyckte det var roligt. Bad mig pluta med munnen, trycka fram brösten, puta ut rumpan. När han bad mig ta av mig bikinin sa jag nej. Han skrev att han ville se mina bröst. Jag sa nej igen. Han lovade att om jag litade på honom och visade mina bröst, så skulle vi ses. Han skrev att han blivit kär i mig. Att han ville ha en bild med mig naken. Att det inte var något konstigt. Han tyckte jag var fin. Det var naturligt. Jag tvekade. Tog bilden. Men vågade inte skicka den. Det var då han förändrades. Han blev arg. Skrev att jag inte litade på honom efter allt han gjort och allt jag fått. När jag ändå inte gav med mig skickade han tillbaka mina bilder som han gjort om så att det såg ut som om jag var naken.

”Jag trodde du var annorlunda. Det kan bli bra igen mellan oss. Men om du inte gör som jag säger så kommer jag lägga upp bilderna överallt och skriva att du är en hora som legat för pengar”.

Jag blev jätterädd. Grät och bad honom att inte göra det. Visste inte vad jag skulle ta mig till. I flera timmar försökte han övertala mig. Jag vågade inte stänga av. Gå därifrån. Tänk om han skulle lägga upp bilderna. Sedan skrev han plötsligt att han inte var den han sagt. Han var en äldre man som tände på småflickor som mig. Och han hade makt att förutom att hänga ut mig på internet, få mig utesluten från skolan och förstöra allt för mig. Men allt kunde bli bra igen bara jag gjorde som han sa. Vi behövde inte ens träffas. Jag skulle bara skicka bilder till honom. Men gjorde jag inte det… Han visst ju var jag bodde. Och berättade jag för någon…

Just då gick pappa förbi utanför mitt rum. Han hörde att jag grät. Han sa åt mig att öppna fastän jag inte ville. Jag var panikslagen. Jag var ju tvungen att fortsätta svara på mannens meddelanden så han inte skulle lägga upp bilderna, eller göra allt han hotat med. Skada min familj. Men jag kunde inte medan pappa bankade på dörren. Jag öppnade med telefonen i hand. Pappa och mamma övertalade mig att berätta. Jag skämde så. Till slut berättade jag allt. Pappa ringde polisen och skrev till mannen att han blivit polisanmäld. Jag sjukskrev mig från skolan och satt framför datorn i timmar. Väntade på att mannen skulle ta ut sin hämnd. Jag mådde fruktansvärt dåligt under en lång tid. Men inget hände.

Jag tänker ofta på vad som hade hänt om inte pappa hört mig gråta just då och sedan tvingat mig att berätta. Fastän det gått flera år händer det att jag fortfarande är orolig. Men nu har jag även vågat berätta för mina kompisar och de stöttar mig. Säger att de kunde gjort likadant. Vi är alla mycket mer försiktiga nu. Men mannen som lurade mig, honom fick polisen aldrig tag på. Jag är rädd att han gör likadant mot andra flickor.

Berättelsen är baserad på ett verkligt vittnesmål av en flicka i en gymnasieskola, någonstans i Sverige. Dokumenterad av författaren Natalie Gerami.

TILLSAMMANS KAN VI FÖRÄNDRA OCH ARBETA FÖR ATT INGET BARN SKA EXPLOATERAS SEXUELLT. SMS:A PÅSKGÅVA TILL 72 980 SÅ STÖDJER DU VÅRT ARBETE MED 50KR/MÅNAD.

Vad är grooming?

Grooming är en brottslig handling. Det handlar om kontakt med barn i sexuellt syfte, där brottet kan beskrivas som förberedelse till sexuella övergrepp mot barn. Lagen om kontakt med barn i sexuellt syfte kom 2009. Tanken med lagen var att kunna straffa vuxna innan de begått ett sexuellt övergrepp på ett barn. Men brottet har varit svårt att upptäcka i tid och svårt att bevisa. Därför tillsattes en utredning som föreslog ändringar och förbättringar, men någon ny lag har trots det inte kommit.

ECPAT kräver att vuxna som föreslår för barn att de ska träffas i sexuellt syfte straffas och att maxstraffet höjs från fängelse i 1 år till 2 år.

ECPAT Sverige arbetar mot den globala barnsexhandeln. Genom förebyggande arbete slår vi mot den efterfrågan och lönsamhet som driver handeln med barn framåt. ECPATs arbete är fokuserat på brott som begås i Sverige, av svenskar utomlands eller via nätet. Med ditt bidrag stödjer du ECPATs långsiktiga arbete för barnets rätt att skyddas mot kommersiell sexuell exploatering.

0
Kategorier:

Vad är människohandel med barn i Sverige?

Nyligen presenterade Nationella Metodstödsteamet mot prostitution och människohandel (NMT) en rapport som visar att 50 barn misstänkts ha blivit utsatta för människohandel i Sverige under förra året. ECPAT befarar att det verkliga antalet utsatta barn är långt större än så. Såväl barn som vuxna utnyttjas i människohandeln och ändamålen varierar. Tillsammans med vapen- och narkotikahandeln utgör människohandeln en av de tre mest lönsamma kriminella verksamheterna i världen. Människohandel för sexuella ändamål är sex gånger mera lönsam än all annan form av människohandel. När barn exploateras i människohandel för sexuella ändamål blir barnets kropp till en handelsvara som – till skillnad från narkotika – kan säljas om och om igen. Vi pratar om en extremt lukrativ handel, med liten risk att bli upptäckt och än mindre risk att bli åtalad och dömd.

Under 2016 var det endast två fall av människohandel med barn som ledde till åtal i svensk domstol. Mellan åren 2012–2015 var siffran 0. Man kan önska att siffrorna speglade verkligheten. Men så är inte fallet. De låga siffrorna beror på bristande kunskap, erfarenhet och resurser. Ökad kunskap och samverkan kring människohandel gör att antalet misstänkta fall av människohandel av barn ökar. Men vi måste bli ännu bättre. ECPAT är övertygade om att antalet fall av människohandel med barn kommer att fortsätta att öka - i takt med ökad kunskap och samverkan. Det vi ser nu är bara toppen av ett isberg.

De 50 barn på toppen av isberget som identifierats 2016 kommer framförallt från länder som Rumänien, Afghanistan och Marocko. Det fanns också barn från Sverige. Ändamålet har till största delen varit sexuellt men barnen har också tagits hit för att delta i kriminella aktiviteter eller tiggeri. En majoritet av barnen är flickor. Samtliga barn har en sak gemensamt. De är barn, och därför i beroendeställning till den vuxne - människohandlaren. Detta sätter dem i en särskilt sårbar och utsatt situation i vilken de i egenskap av handelsvara inte får sina rättigheter tillgodosedda. Det är vanligt att barnet känner en lojalitet till förövaren. Detta i kombination med en många gånger låg tilltro till myndigheter gör att barnet sällan vill medverka i utredningar.

Så vad krävs för att fler utsatta barn ska kunna identifieras och förmås att medverka i utredningar och eventuellt efterföljande rättsprocesser? Länsstyrelsens nystartade initiativ med regionkoordinatorer är lovvärt, men dessa måste finnas i varje region. Alla yrkesverksamma inom myndighet eller ideell sektor som kommer i kontakt med potentiellt utsatta barn måste utrustas med utbildning för att på ett så tidigt stadium som möjligt uppfatta signaler som indikerar misstänkt människohandel. Därefter krävs effektiva arbetsmetoder som gör att barnet ges skydd och att ärendet utreds. ECPAT ser även stora kunskapsbrister hos rättsväsendet. Polis, åklagare och domare måste utbildas i människohandel för att på ett rättssäkert sätt utreda, åtala och döma i dessa ärenden. Idag är det stora regionala skillnader i kunskapsnivån där enbart vissa regioner har tillgång till de poliser, åklagare och domare som är särskilt skickliga i att hantera människohandelsärenden. ECPAT verkar för att samtliga poliser, åklagare och domare som tilldelas dessa ärenden ska besitta den specialistkunskap som krävs.

Det krävs också en stark och effektiv samverkan mellan berörda myndigheter och civilsamhället. Förutsättningarna för en sådan finns – sedan 2013 samarbetar merparten av civilsamhällets aktörer i Plattformen Civila Sverige mot Människohandel. Länsstyrelsen i Stockholm har byggt upp det nationella samordningsuppdraget och tillsatt det ovan nämnda metodstödsteamet med nyckelaktörer från flera myndigheter. På NOA, polisens nationella operativa avdelning, finns den nationella rapportören som har det strategiska ansvaret. Migrationsverket har sedan 2014 en särskild samordnare för människohandel och sedan 2016 har Sveriges regering en särskild ambassadör mot människohandel. Samverkan mellan dessa aktörer har resulterat i ökad kunskap och bättre arbetsmetoder. Men vi är långt ifrån i mål.

Vi får inte glömma att barnsexhandel existerar för att det finns en efterfrågan. Så länge det finns människor som är villiga att betala pengar för att utnyttja ett barn sexuellt så kommer handeln att fortsätta. ECPAT arbetar därför för att stoppa efterfrågan och slå mot lönsamheten som driver brottsligheten framåt.

Läs mer om ECPAT Sveriges brottsförebyggande arbete HÄR.

Vill du veta mer om Sveriges arbete mot människohandel? Läs mer på NMT:s hemsida.

#ECPAT SVERIGE #BARNSEXHANDEL #MÄNNISKOHANDEL #STOPPAEFTERFRÅGAN
0
Kategorier: Barnsexhandel Trafficking / människohandel

ECPOD avsnitt 4: En pappas berättelse


Nu släpper vi det fjärde avsnittet i ECPATs podd-serie ECPOD, i samarbete med journalisten Caroline Engvall.

Klara var en till synes vanlig tonåring. Lite tyst kanske, började dra sig tillbaka till sitt rum. När hennes lillasyster hittade rakblad och tabletter på Klaras rum ställde hennes pappa Peter sin äldsta dotter mot väggen. Men Klara ville inte berätta. Vågade inte. När Peter sedan hittade avklädda bilder i hennes telefon rämnade familjens vardag. Och till slut fick Peter sin dotter Klara att våga öppna sig.

Hör deras berättelse om den långa rättegångsprocessen och om vägen tillbaka.

Medverkar gör också Eva Eklöf, utredare av it-relaterade sexualbrott.

Samtalsledare: Caroline Engvall, journalist och författare.

Lyssna och sprid kunskapen! Det kan hända vem som helst. Med kunskap kan vi skydda! Hjälp oss hjälpa.


Prata om podden under hashtaggen #ECPOD

#AVSNITT 4 #ECPOD #PODD #POD #PODCAST #CAROLINE ENGVALL #BARNRÄTTSPOD
0
Kategorier: Barnsexhandel ECPOD

BARN SOM HANDELSVARA, DEL 3: SVENSKA AMBASSADER I VÄRLDEN BEHÖVER TA SITT ANSVAR FÖR BARNETS RÄTT!

Vi satt i ett möte med svenska ambassaden i Kambodja, där de berättade om sina prioriterade fokusområden. Vi hade rest i 20 timmar. Det var mitt på dagen och luften utanför var tung, disig och avgasfylld. Huvudet må ha varit lite tungt men barnpsykologen i mig var vaken och ville förstå. Jag har suttit i så många möten genom åren både i Sverige och utomlands där frågan om barns rättigheter är något som alltid kommer sist eller inte alls (om ingen frågar om det). Och vet ni vad? Jag är trött på det. Sverige är ett s k Pathfinder Country i världen gällande våld och exploatering av barn. Sveriges regering har tagit på sig rollen som vägvisarland globalt för att stoppa våld mot barn i en internationell samverkan och barnets rättigheter och exploatering av barn nämns inte ens i prioriteringarna.

Vår programchef Maria har besökt Kambodja tillsammans med NOA (Polisens Nationella Operativa Avdelning), Länsstyrelsen Stockholm och World Childhood Foundation för att samverka och lyfta frågor kring sexuell exploatering av barn. Här kan du följa med på Marias resa och få en inblick i hur fattigdom, korruption och cynism påverkar barns uppväxtvillkor. Men också i hur fantastiska eldsjälar i organisationer kämpar för att rädda barn med risk för sina egna liv. I denna sista del av vår bloggtrilogi berättar Maria om mötet med Sveriges utpost i Kambodja, den svenska ambassaden, och delar med sig om tankar kring hur Sverige skulle kunna låta ambassader i världen vara den fyr i mörkret som sexuellt exploaterade barn behöver.


I FN:s globala mål i Agenda 2030 ingår att förebygga och stoppa våld och exploatering av barn. Det globala partnerskapet mot våld mot barn är ett gemensamt initiativ från UNICEF och WHO för internationell samverkan mellan regeringar, civilsamhället, privat sektor och andra aktörer för att uppnå förändring. I december 2016 deltog barnminister Åsa Regnér vid partnerskapets första styrelsemöte i UNICEF:s högkvarter i New York. Vid mötet avhandlades bland annat hur partnerskapet ska arbeta med global opinionsbildning och kunskapsutbyte mellan de deltagande länderna samt hur resurser ska mobiliseras för arbetet mot våld mot barn. Ett antal nationer, så kallade vägvisarländer (pathfinders), har en mer framträdande roll i partnerskapet. Förutom Sverige ingår i nuläget Indonesien, Mexiko och Tanzania som vägvisarländer. Ambassaden informerade oss om att barns rättigheter alltid är prioriterat för dem, men att det är UNICEF som jobbar med det. Tyvärr var den svenska ambassaden således inte informerade om Sveriges globala roll i att bekämpa exploateringen av barn.

Sverige och svenska utposter i världen gör väldigt mycket bra och viktigt arbete. Men Sverige måste bli bättre både på att bevaka barnets rättigheter och ta ansvar för svenska förövare som reser i syfte att exploatera barn i andra länder. Vi är ett föregångsland i världen gällande våld mot barn. Vi måste vara generösa och modiga och dela med oss av vår kunskap för alla de barn som växer upp i länder där ingen bevakar deras rättigheter. Det borde finnas en barnrättsbevakare kopplad till våra ambassader i världen. En person med spetskompetens inom ämnet som förser ambassaderna med ofiltrerad information om barns situation i landet där de verkar och som kan trycka på och vara en röst för barnets rättigheter. Detta tar vi på ECPAT vidare. Helt klart.

Jag avslutar nu denna resa. Det har varit viktigt för mig att dela med mig till er. Det har varit ett sätt att bearbeta intrycken, förmedla denna kunskap till alla er engagerade följare och ytterligare en motor i ECPATs kamp mot barnsexhandel. Vi kommer inte att ge upp! Vi måste bli fler som ser och som agerar! Både här hemma och när vi är ute och reser. Tack för att ni engagerar er i frågan. Många av de människor jag mötte på resan vittnar om att alla ansträngningar för att öka kunskap och medvetenhet i Kambodja börjar få genomslag. Det går att göra skillnad. Vill du veta vad just du kan göra? Tre snabba att-tänka-på-tips när du ska ut och resa: Välj reseföretag, flygbolag och hotell som har tagit ställning mot barnsexhandel. Gör utflykter anordnade av ansvarsfulla aktörer. Och framför allt, blunda inte, anmäl alltid. Du kan rädda ett barn.

Vill du veta mer om det globala partnerskapet om våld mot barn och Sveriges roll som pathfinder? Läs här: http://www.end-violence.org/

Ser du misstänkt barnsexhandel när du är ute och reser? Anmäl alltid till polis eller till www.ecpathotline.se

Engagera dig i vår kamp mot den globala barnsexhandeln genom att dela detta inlägg! Vill du bidra till vårt arbete? Swisha till 9034349.

#ECPAT SVERIGE #KAMBODJA #APLE #RESANDE FÖRÖVARE
0
Kategorier: Barnsexhandel Barnsexturism

BARN SOM HANDELSVARA, DEL 2: POCKETS ARE DEEP AND CARS ARE SHINY

Jag har mött hjältar! Människor som med sitt eget liv som insats räddar barn. Som spanar och samlar bevis för att polisen skall kunna identifiera barn och gripa förövare. Som hjälper barn med kläder att skyla sin kropp med inför polisförhör när de hittas i guest houses, nakna och utnyttjade i händerna på utländska och inhemska förövare. Som räddar barn från gatan. Inte bara genom att föra dem till barnhem, men genom att återförena dem med föräldrar där det är möjligt. Genom att låta dem gå i skolan, utbilda dem till ett yrke, skapa en framtid. Genom att ge medicinsk vård och psykosocialt stöd till sexuellt utnyttjade barn. Som behandlar bebisar med könssjukdomar. Bebisar med könssjukdomar. Låt det sjunka in.

Vår programchef Maria har besökt Kambodja tillsammans med NOA (Polisens Nationella Operativa Avdelning), Länsstyrelsen Stockholm och World Childhood Foundation för att samverka och lyfta frågor kring sexuell exploatering av barn. Här kan du följa med på Marias resa och få en inblick i hur fattigdom, korruption och cynism påverkar barns uppväxtvillkor. Men också i hur fantastiska eldsjälar i organisationer kämpar för att rädda barn med risk för sina egna liv. I denna andra del av vår bloggtrilogi berättar vår programchef om organisationer på plats som verkar och kämpar för barnets rättigheter i ett land där korruptionen är bland de högsta i världen.


Kambodjas folk är traumatiserat över generationsgränserna efter Pol Pots och Röda Khmerernas folkmord. Barn kvinnor och män dödades. Närmare två miljoner dödades av omständigheter kopplade till regimen. Pol Pots utopiska vision var ett samhälle där alla levde på landsbygden och av jorden. Människor med utbildning skulle inte få leva. Barn tvingades döda sina föräldrar. Röda khmerernas styre upplöstes tidigare, men Pol Pot dog 1998. Knappt 20 år sedan. Alla människor jag mött under mina dagar här har en egenupplevd historia som de delar med sig av. Så att vi skall kunna föra deras berättelser vidare. Se gärna filmen Killing Fields som berättar om Kambodjas smärtsamma historia. Idag är Kambodja ett av världens 20 mest korrupta länder enligt http://www.transparency.org/. ”Pockets are deep and cars are shiny” sa en klok person på plats. Det stämmer. Barn och barns kroppar är business. Pengar går före barn. I alla lägen. Jag vill berätta för er om organisationer som verkar på plats utifrån de förutsättningar jag beskrivit ovan. Människor som räddar liv. Som bygger framtid och framtidstro. Hjältar.

APLE (Action Pour Les Enfants) är en frivilligorganisation som startades år 2003 i Kambodja. APLE verkar på hemlig plats, bakom höga murar med taggtråd och de tvingas ständigt flytta sina lokaler på grund av hotbilden kring sin personal. Varför? För att människohandel är världens tredje största illegala handel. Näst efter vapen och droger. Arbetar du med att rädda barn från denna hänsynslösa verksamhet lever du farligt. Trots detta fortsätter personalen den hårda och svåra kampen mot inhemska och tillresta förövare som utnyttjar barn. För att kunna fälla någon i domstol måste förövaren i stort sett ha tagits på bar gärning. I ett fattigt land som Kambodja, med ett svagt rättsväsende och hög korruption, är det extra svårt att komma åt de som förgriper sig på barn.

Jag får höra berättelser om tillslag på så kallade guest houses. Om den lilla flickan på sängen. Om den stora västerländska mannen. Nakna. Om flickans livrädda blick. Om hur APLE ger utnyttjade barn kläder att skyla sig med inför polisförhör. Om hur de jobbar med att öka barnperspektivet i hela rättsprocessen.

APLE letar efter förövare varje dag på flera orter i Kambodja. De talar med barnen och med vittnen, försöker få fram namn och nationalitet och ber hemländerna att snabbt ta fram information så att de vet om personer tidigare har misstänkts eller straffats för liknande handlingar. APLE har i samarbete med kambodjansk polis bidragit till ett stort antal fällande domar.

Seila Samleang från APLE berättar om de sofistikerade metoder som finns för att skapa ett beroende till förövaren hos fattiga familjer. Förr kunde det handla om att en förövare bad en tuk tuk-förare köra till ett barnhem. Idag är samhället rent av infiltrerat av den stegvisa process som kallas grooming. Den som vi i Sverige så väl känner till i övergrepp mot barn på nätet, där förövare bygger tillit med barnet. I Kambodja flyttar förövaren ut på landsbygden, etablerar kontakt och erbjuder familjen hjälp, främst genom ekonomiskt bistånd. Det kan även handla om mat, kläder, resor och liknande. Ju starkare beroendet är desto mindre är chansen att föräldrar eller barn kontaktar polisen. Övergrepp på internet ökar dramatiskt i Kambodja. Alla vi möter under våra dagar i Kambodja säger att online-övergreppen är i en snar explosionsfas. Vi vet redan att det finns studios uppbyggda dit barn förs för att bli filmade och fotade medan övergreppen pågår. Polisen satsar stort på internetbrottslighet och APLE driver precis som ECPAT Sverige en hotline dit misstänkt barnsexhandel kan rapporteras anonymt.

Jag får även information om små patienter med gonorré. Det tog ett tag innan man förstod vad det handlade om. Man letade, utan resultat, efter svar bland vanliga barnsjukdomar. Men detta är ingen vanlig barnsjukdom. Detta är en könssjukdom som smittar genom sexuellt umgänge. Just där och då vill jag gråta. Men i detta fruktansvärda vill jag också nämna Angkor Hospital for Children. En oas av högkvalitativ sjukhusvård för barn. Med allt från ögonsjukvård till psykosocialt stöd till utnyttjade barn.

Läs mer om korruptionsranking i världen på: http://www.transparency.org/

Läs mer om ECPATS arbete i världen och ECPATs globala studie om barnsexhandel och resande förövare på http://globalstudysectt.org/

Ser du misstänkt barnsexhandel när du är ute och reser? Anmäl alltid till polis eller till www.ecpathotline.se

Engagera dig i vår kamp mot den globala barnsexhandeln genom att dela detta inlägg! Vill du bidra till vårt arbete? Swisha till 9034349.

#ECPAT SVERIGE #KAMBODJA #APLE #RESANDE FÖRÖVARE
0
Kategorier: Barnsexhandel Barnsexturism

SPRID MER KUNSKAP

Genom att gilla och dela vår sida och våra inlägg i sociala medier hjälper du oss att få fler att se brottsligheten vi arbetar mot.

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV

Få de senaste nyheterna från oss!