Blogg

EN BLOGG OM BARNSEXHANDEL

av ECPAT Sverige

Arkiv

Möte med kodundertecknarna

Den 13:e mars samlades alla åtta svenska undertecknare av ECPATs Uppförandekod mot barnsexturism för att diskutera sitt arbete. Kodundertecknarna är de resebolag som valt att arbeta aktivt mot handeln: Fritidsresor, Ving, Apollo, Resia, Svenska Resegruppen, Resfeber, Solresor och Lotus Travel. Lotus Travel agerade värd för mötet, som bland annat innehöll en föreläsning om barnsexhandel från Rikskriminalpolisen, en genomgång av kodsekretariatets årsmöte i Berlin och diskussioner om metoder, utmaningar och framgångar i arbetet.

ECPAT och resebolagen

Flera av undertecknarna av koden har arbetat aktivt med dess kriterier som verktyg i sitt arbete under många år. Andra är nya, och kan dra nytta av de erfarenheter som deras branschkollegor tidigare har gjort i arbetet mot barnsexturismen. Några av de saker som diskuterades den 13 mars var hur man effektivast når ut till personal med utbildningar, på vilka ytor man smidigast kan informera sina resenärer och hur man kan använda sig av sociala medier i kodarbetet.

Dessa möten hålls halvårsvis mellan ECPAT och undertecknarna av koden, och den här gången deltog fler än någonsin; samtliga undertecknare, nya som gamla, fanns representerade under dagen, ihop med Johanna Wester för organisationen. ECPAT:s samarbete med resebolagen växer och utvecklas, och det är viktigt. Målet är minska svenskars sexuella övergrepp på barn utomlands.

#BARNSEXTURISM #RESEARRANGÖRER
0
Kategorier: Barnsexhandel Barnsexturism

SPRID MER KUNSKAP

Genom att gilla och dela vår sida och våra inlägg i sociala medier hjälper du oss att få fler att se brottsligheten vi arbetar mot.

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV

Få de senaste nyheterna från oss!