Blogg

EN BLOGG OM BARNSEXHANDEL

av ECPAT Sverige

Arkiv

eTRAVELi:s svenska bolag, Svenska Resegruppen, undertecknar ECPAT:s Uppförandekod

Den 30:e januari undertecknade Svenska Resegruppen ECPAT:s Uppförandekod för resebolag mot barnsexturism. Detta är ett viktigt ställningstagande som visar att de aktivt arbetar mot barnsexhandel genom att informera sina kunder, arbeta efter en etisk policy, utbilda sin personal, lägga in en klausul om arbetet mot barnsexturism i sina kontrakt samt årligen rapportera till kodsekretariatet.

De varumärken detta kommer gälla är Travelstart, Flygvaruhuset, Travelfinder, Budjet, Travelpartner, Supersavertravel och Seat24.

ECPAT Sveriges ordförande Lars Arrhenius och Ralph Axelson, vd Svenska Resegruppen.

- Det är ett självklart och naturligt val för oss att underteckna denna kod för att vara med och göra skillnad. Vi är tacksamma att vi får samarbeta med ECPAT för att förebygga och stoppa alla former av barnsexhandel: barnpornografi, trafficking och barnsexturism, säger Marléne Wallberg, Marknadsdirektör på eTRAVELi, som är den koncern Svenska Resegruppen tillhör.

Utbildningsinsatser för Svenska Resegruppens anställda kommer äga rum under våren.

Andra som engagerat sig i arbetet mot förebygga och stoppa dokumenterade sexuella övergrepp på barn genom att anta Uppförandekoden är Apollo, Fritidsresor, Lotus Travel, Resfeber, Resia, Solresor och Ving.

Läs mer om Uppförandekoden på www.thecode.org

#BARNSEXTURISM #RESEARRANGÖRER
0
Kategorier: Barnsexhandel Barnsexturism

När jag var barn

Lova Magnusson och Sofia Lindman skickade oss en YouTube-länk till en film de gjort om vikten av att barn ska få vara barn. Filmen, När jag var barn, är gjord till förmån för ECPAT Sverige, så vi var naturligtvis nyfikna och ville veta mer. Här nedan kan du läsa deras text om hur de fick idén och hur de gick till väga.

När jag var barn

När vi var barn fick vi vara barn. Det var ungefär det vi tänkte när vi kom på idén till filmen När jag var barn. Vi pratade om alla friheter vi hade som barn, alla lekar vi fick leka, alla skratt vi fick skratta och alla bus vi fick busa. Vi valde att ta det vidare och när vi frågade runt bland vänner upptäckte vi att de också självklart hade fina egna personliga saker som de fick uppleva som barn.

Så att göra en film med svenska kändisar hållandes i en skylt med den där personliga texten var en perfekt idé tänkte vi. Vi frågade runt bland lite olika kända svenska människor och märkte att intresset var stort för att vara med. En efter en bokade vi in inspelningar på olika personliga platser, lägenheter, parker, skolgårdar, blomsteraffärer, fik, fiskaffärer och hissar. De medverkande skrev sina skyltar och vi tryckte på rekord på vår lilla Canon och de kollade in i kameran. Allvaret i blicken berättade för oss hur viktigt det var att vi gjorde det här.

När jag var barn fick jag alltid leka med min bästa kompis.

Christian Hillborg tog med sin barndoms vän Lars, de som fortfarande var vänner. De och alla andra gjorde det så viktigt, de tog ämnet till sig, kom på en skylt som var betydande för dem och gjorde något bra av det. Det kanske var det som gjorde det så intressant och viktigt för oss att göra videon. Vi har kommit på hur betydelsefullt det är för oss att vi har fått vara barn. När vi slängde oss in i det här projektet en höstkväll så hade vi ingen aning om att trafficking är det tredje mest inkomstbringande brottet i världen. Men nu har vi fått en större inblick i vad det egentligen innebär med trafficking, hur viktigt det är att kämpa mot det. Inget barn ska behöva arbeta, vara sexslav, vara barnsoldater eller tvingas begå brott.

För när vi var barn fick vi vara barn, och det tycker vi alla barn ska få vara.

- Lova Magnusson och Sofia Lindman

#BARNSEXHANDEL
0
Kategorier: Barnsexhandel

SPRID MER KUNSKAP

Genom att gilla och dela vår sida och våra inlägg i sociala medier hjälper du oss att få fler att se brottsligheten vi arbetar mot.

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV

Få de senaste nyheterna från oss!