Blogg

EN BLOGG OM BARNSEXHANDEL

av ECPAT Sverige

Arkiv

Filmad paneldebatt om status för barns rättigheter

I e-boken ”Babo och Sprickan” belyser författaren och CSR-experten Parul Sharma problematik kring barns rättigheter. Alla hennes intäkter från boken kommer oavkortat gå till ECPAT Sverige. Igår hölls en kväll i barnens tecken på Summit, Grev Turegatan, där boken och dess frågor uppmärksammades, bland annat genom en paneldiskussion med Amnestys generalsekreterare Lise Bergh, ECPAT:s Johanna och Amanda samt Trygga Barnens Agneta Trygg. Diskussionerna rörde vad som behöver göras inom barnrätt och hur barnperspektivet kan stärkas ännu mer. Vi på ECPAT är tacksamma för Parul Sharmas generositet gentemot vår organisation och hoppas att boken får alla de läsare den förtjänar.

Se paneldiskussionen med Johanna Wester och Amanda Bertilsdotter Nilsson här!

#CSR
0
Kategorier: Företagssamarbeten

Utbildning för Swedavia

Idag höll två representanter från ECPAT en utbildning om barnsexhandel och hur man motarbetar den, för Swedavia på Arlanda. Swedavia är en statlig koncern som äger, driver och utvecklar 11 flygplatser i hela Sverige, inklusive bland annat Arlanda, Landvetter och Malmö Airport. Denna utbildningen är en del av ett samarbete mellan koncernen och ECPAT, vilket syftar till att underlätta i Swedavias arbete mot handel med barn för sexuella syften. Det är glädjande att se Swedavias engagemang och deras vilja att förändra. Det finns mycket viktigt att göra, och vi ser fram emot att stötta dem i den verksamheten.

#TRAFFICKING / MÄNNISKOHANDEL
0
Kategorier: Barnsexhandel Trafficking / människohandel Företagssamarbeten

SPRID MER KUNSKAP

Genom att gilla och dela vår sida och våra inlägg i sociala medier hjälper du oss att få fler att se brottsligheten vi arbetar mot.

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV

Få de senaste nyheterna från oss!