Blogg

EN BLOGG OM BARNSEXHANDEL

av ECPAT Sverige

Arkiv

ECPAT på ny GrannYra

PostkodLotteriets GrannYra, som spelades in på Stortorget i Östersund den 14 oktober, skapade 18 nya miljonärer i Mattmar. Totalt delades 50 miljoner kronor ut, och trots regn och kyla samlades många östersundsbor för att delta i festligheterna.

Som förmånstagare till PostkodLotteriet var ECPAT Sverige såklart på plats, och representerades av vice ordförande Inger Davidsson och volontären Eva. Se en film från GrannYran 2012!

Inger Davidsson och volontären EvaInger Davidsson och volontären Eva. Foto: Studio Strandell.

#POSTKODLOTTERIET
0
Kategorier:

Terränglöpning till förmån för ECPAT Sverige

Löparen Anders Svärd driver en blogg om träning och arrangerade söndagen den 7 oktober eventet Tuggarns Trail, till förmån för ECPAT Sverige. Den nio kilometer långa sträckan bestod av både grusväg, berg och annan kuperad terräng med bitvis stora höjdskillnader. Med 42 deltagare var eventet en succé, och en uppföljning planeras redan till våren 2013.

- Jag ville samla människor som delar min passion för löpning och samtidigt visa att vi tillsammans kan göra skillnad. Att vi samtidigt som vi njuter av bra löpning i fin natur också kan passa på att skänka en mindre summa pengar som vi alla har råd med, berättar Anders Svärd.

Förutsättningen var att skänka minst 100kr, och att allt oavkortat skulle gå till ECPAT Sverige. I slutändan blev det mer än så – totalt 7500 kronor samlades in.

- Jag är själv pappa till två döttrar och är det något som gör mig upprörd och arg så är det barn som far illa genom barnsexhandel och barnpornografi, säger Anders.

Läs mer på Anders Svärds egen blogg!

Foto: Miranda Kvist

0
Kategorier:

Ungdomsgruppen arrangerade filmvisning och BRÅ-föredrag om gromning

I samband med Internationella Barndagen den 1:a oktober bjöd ECPAT:s ungdomsgrupp in ca 50 andra unga engagerade till visning av dramafilmen ”Trust” på Bio Rios Salong 4. Filmen, som är regisserad av David Schwimmer, lyfter temat gromning vilket är när vuxna söker barn på nätet med avsikten att utnyttja dem sexuellt.

Under kvällen bjöds det på dryck, snacks och kaffe och efteråt höll Brottsförebyggande Rådet ett föredrag om gromning och gav exempel på andra sätt som gromning kan gestalta sig på, annat än det använt i filmen.


Ungdomsgruppen ville genom den här visningen uppmärksamma att gromning och andra former av barnsexhandel är något som kan drabba även barn som inte är socialt eller ekonomiskt utsatta. Kvällen var trevlig och innehöll många intressanta samtal!


Fotograf: Emelie Thorburn

0
Kategorier:

SPRID MER KUNSKAP

Genom att gilla och dela vår sida och våra inlägg i sociala medier hjälper du oss att få fler att se brottsligheten vi arbetar mot.

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV

Få de senaste nyheterna från oss!