Blogg

EN BLOGG OM BARNSEXHANDEL

av ECPAT Sverige

Arkiv

ECPAT Sverige deltog i GrannYran

Lördagen den 22 oktober sändes Postkodlotteriets program GrannYran i TV4. Denna gång gick GrannYran av stapeln i Alingsås, och ECPAT Sverige representerades på plats av rådsmedlemmen Bengt Frih, fd stf rikspolischef, samt av Helena Karlén, generalsekreterare.

Se hela programmet här:

#POSTKODLOTTERIET
0
Kategorier:

FN:s Barnrättskommitté har granskat Sverige

FN:s Barnrättskommitté har i veckan presenterat sin rapport om hur Sverige lever upp till Barnkonventionens tilläggsprotokoll om försäljning av barn, barnprostitution och barnpornografi. ECPAT Sverige har lämnat in en alternativ rapport till regeringens redogörelse för hur hur tilläggsprotokollet implementerats i Sverige. I den alternativa rapporten tar vi upp det vi anser återstår att genomföra. Det är glädjande att FN:s Barnrättskommitté valt att ta till sig mycket av det vi skriver. Läs kommitténs slutsatser här.

ECPAT Sveriges råd har skrivit en debattartikel i Svenska Dagbladet om FN:s kritik, läs den här. Läs också ECPAT Sveriges alternativa rapport till FN:s Barnrättskommitté.

#BARNKONVENTIONEN
0
Kategorier: Barnkonventionen FNs kritik

SVT visar ECPAT Sveriges föredrag från bokmässan

Ikväll ca kl 18.20 visar Kunskapskanalen det föredrag om barn som handelsvaror, som ECPAT Sveriges generalsekreterare Helena Karlén höll på bokmässan i Göteborg den 23 september. ECPAT Sverige har besökt mässan flera gånger. I år kunde ECPAT Sverige och Jure Förlag presentera The Commercial Sexual Exploitation of Children, den engelska omarbetade utgåvan av boken Barnsexhandel.

TV-inslaget från bokmässan finns nu på Kunskapskanalens play-kanal.

#BARNSEXHANDEL #BOKMÄSSAN #THE COMMERCIAL SEXUAL EXPLOITATION OF CHILDREN
0
Kategorier:

SPRID MER KUNSKAP

Genom att gilla och dela vår sida och våra inlägg i sociala medier hjälper du oss att få fler att se brottsligheten vi arbetar mot.

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV

Få de senaste nyheterna från oss!