Blogg

EN BLOGG OM BARNSEXHANDEL

av ECPAT Sverige

Arkiv

85 barnsexturister gripna i Kambodja

Amerikansk polis i Kambodja har under de senaste sju åren fört hem 85 barnsexturister till rättegångar i USA. Framgången bygger på ett samarbete med lokal polis och ideella organisationer, bland annat APLE (Action Pour Les Enfants). USA var det första landet som började arrestera och föra hem barnsexturister, men har under det senaste året fått sällskap av Kanada och Australien. Det är hög tid att Sverige tar på sig en mer aktiv roll, och tar ansvar för de brott svenskar begår utomlands.

Anders Flanking (C) och Johan Linander (C) skrev i september 2010 om att svenska barnsexturister som utnyttjar barn i andra länder ska veta att han eller hon kan dömas för våldtäkt mot barn i Sverige.

Möjligheten att döma svenskar för barnsexturism har funnits sedan 1962, men lagen tillämpas sällan i praktiken. I början av förra året dömdes däremot en svensk barnsexturist i Kambodja till sex och ett halvt års fängelse. Han uppmärksammades senast i somras när han försökte muta sig fri.

#KAMBODJA #RÄTTSFALL
0
Kategorier: Barnsexhandel Barnsexturism

Över 10 000 väntar svar från justitieminister Beatrice Ask

ECPATs kampanj Support Kim pågår just nu för fullt. Under gårdagen skickades ett brev till justitieminister Beatrice Ask med frågan hur regeringen tänkt arbeta mot barnsexturism under 2011. Som undertecknare står Kim och över 10 000 andra.

Hjälp till att sprida brevet via Facebook och Twitter! Bli även medlem i Kims Facebook-grupp! Klicka här.

#SUPPORT KIM
0
Kategorier: Barnsexhandel Barnsexturism

SPRID MER KUNSKAP

Genom att gilla och dela vår sida och våra inlägg i sociala medier hjälper du oss att få fler att se brottsligheten vi arbetar mot.

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV

Få de senaste nyheterna från oss!