Blogg

EN BLOGG OM BARNSEXHANDEL

av ECPAT Sverige

Arkiv

ECPAT ställer krav på bättre skydd för barn i migrationsprocessen

Idag skriver ECPAT och försäkringsbolaget If på DN Debatt:

"Av 660 barn som registrerats som ”försvunna” i Migrationsverkets system mellan januari och juni i år, var 494 fortfarande försvunna i juni. Ingen vet vad som hänt dem, men omständigheter tyder på att många finns kvar i landet. Vi kräver att Migrationsverket, Socialtjänsten och Polisen vidtar åtgärder för att hindra att barn på det här viset försvinner i migrationsprocessen."

ECPATs generalsekreterare Helena Karlén intervjuades i P1 kl 8.45 och även TV4 tog upp nyheten under morgonsändningarna.

0
Kategorier:

Misstänks ha organiserat resor för barnsexturister

En 46-årig man har gripits i Auckland, Nya Zeeland, misstänkt för att ha organiserat resor för barnsexturister till Sydostasien. I artikeln från Scoop News påpekar ECPAT Nya Zeeland att förövare kan åtalas i hemlandet för brott begångna utomlands, något de inte verkar inse.

Även Sverige har en motsvarande så kallad extraterritoriell lagstiftning. Svenskar kan alltså dömas i Sverige för sexualbrott mot barn som begåtts i ett annat land.

Läs "Auckland Man Arrested For Organising And Promoting Child Sex Tours".

#RÄTTSFALL
0
Kategorier:

Svar på ECPATs debattartikel om barnsexturism

Förra veckan skrev ECPAT Sverige om barnsexturism på Brännpunkt. Bakgrunden var den 63-årige svensk i Kambodja som försökt muta domstolen för att gå fri. Nu har först Thomas Bodström (S), ordförande i riksdagens justitieutskott, svarat på debattartikeln och sedan kommun- och finansmarknadsminister Mats Odell (KD) tillsammans med vice ordförande i justitieutskottet Inger Davidson (KD).

Läs "Skärp kampen mot barnsexturism" och "Vi tar övergreppen på allvar".

#KAMBODJA
0
Kategorier:

ECPAT skriver om barnsexturism på Brännpunkt

Idag skriver ECPAT Sverige om barnsexturism på Svenska Dagbladets debattsida. Bakgrunden är den 63-årige man i Kambodja som uppger sig ha försökt muta domstolen för att gå fri. Läs debattartikeln "Pinsamt att barnsexturister går fria". Mannen lyckades dock inte med mutan enligt Svenska Dagbladets artikel.

#KAMBODJA #RÄTTSFALL
0
Kategorier:

Dömd svensk försöker köpa sig fri

Förra året greps en svensk man och dömdes till 6,5 års fängelse i Kambodja för övergrepp mot barn. Idag skriver Svenska Dagbladet att en kambodjansk domstol kommer ta ställning till mannens överklagan på fredag. Mannen uppger att han snart är fri genom en muta på 11 000 dollar.

Läs ”Svenske pedofilen vill köpa sig fri från straff”.

Läs även: Svenska Dagbladet: ”Svensk inför rätta i Kambodja”. ECPAT blogg: ”Ta barnsexturism på allvar!”

#KAMBODJA
0
Kategorier:

SPRID MER KUNSKAP

Genom att gilla och dela vår sida och våra inlägg i sociala medier hjälper du oss att få fler att se brottsligheten vi arbetar mot.

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV

Få de senaste nyheterna från oss!