Blogg

EN BLOGG OM BARNSEXHANDEL

av ECPAT Sverige

Arkiv

Barn har all rätt i världen!

Den 20 november fyller Barnkonventionen 20 år. Stephan Yüceyatak, programledare och Barnens Tittarombudsman på SVT, har därför producerat kortfilmer – för att medvetandegöra barn och unga om deras rättigheter. Läs mer på www.levupptillbarnkonventionen.se.

#BARNKONVENTIONEN
0
Kategorier:

Stort antal gripanden i amerikansk polisoperation

690 personer har gripits i USA i en härva som berör barnsexhandel.

0
Kategorier:

Barn känner inte till sina rättigheter

Bara vart femte barn mellan 11 och 14 år känner till att Barnkonventionen finns, trots att den fyller 20 år. Det skriver sju barnrättsorganisationer i dagens Göteborgs-Posten.

Läs mer här.

0
Kategorier:

Danskt förslag om att hänga ut pedofiler

Under gårdagen sände Rapport två inslag om uthängningar av dömda pedofiler. I Danmark vill Dansk Folkeparti varna folk när en dömd pedofil flyttar in i deras område. Se inslagen här:

Intervju med ECPAT Sverige om förslaget:

#VÅRD FÖR SEXUALBROTTSLINGAR
0
Kategorier:

Uthängningar...

Under gårdagen skrev Nyheter24 om en pedofil i Härnösand som blivit uthängd. Här på bloggen har vi tidigare kommenterat sådana uthängningar, och tänkte rekommendera texterna igen:

"Förövare går att behandla" av Hanna Harnesk, psykolog på Skogomeanstalten. "Ja till vård av förövare, nej till digitala skampålar".

Frågan debatterades även i SVT Debatt den 29 september. Sändningen går att se på SVT Play.

#VÅRD FÖR SEXUALBROTTSLINGAR
0
Kategorier:

SPRID MER KUNSKAP

Genom att gilla och dela vår sida och våra inlägg i sociala medier hjälper du oss att få fler att se brottsligheten vi arbetar mot.

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV

Få de senaste nyheterna från oss!